Å skape et nytt parti

Artikkelen er over 12 år gammel

Jeg har vært engasjert og aktivt i Rød Valgallianse, (RV), siden jeg kunne mine «første ord» på norsk. RV går nå inn i en avgjørende fase i arbeidet for å skape et nytt, rødt parti.

DEL

Mange ønsker at det skal lykkes å lage et parti som kan samle dem som mener at vi ikke bare kan flikke på kapitalismen, men tvert imot må mobilisere de motkreftene som vil at undertrykte og utbyttede over hele verden skal ta makta og skape en annen og bedre verden.

Jeg har den ære å bli foreslått til nestleder i det nye partiet. Landsmøtet 9. til 11.mars avgjør dette. Mange tror kanskje at jeg er partiets alibi i dette, med å inkludere innvandrer/flyktninger i det politiske liv. Jeg er ikke noe alibi! Jeg er foreslått fordi RV og jeg har stått lenge i barrikadene for å å skape en kraft som kan gi miljøkampen gjennomslag, som kan skape et mangfoldig samfunn med plass for alle uansett hvordan du er, som kan gi styrke til kampen mot sosial dumping og rasering av velferdsstaten, som kan bekjempe rasisme og hets mot innvandrere, og som kan presse fram at norske soldater skal brukes til å forsvare Norge, ikke føre krig i andre land.

Med mitt nye parti, der du og jeg, de vanlige folk har den reelle makta og kontrollen, ønsker jeg å snu den rollen Norge har fra å være en internasjonal undertrykker og utbytter, til å være en aktiv solidarisk kraft, til støtte for de milliarder som strever for å kaste av seg de synlige og usynlig begrensinger som det rå kapitalistiske patriarkalske makta påtvinger oss. Hver for oss kan vi ikke stille opp mot kapitalismens undertrykking. Bare sammen kan vi mennesker endre verden og skape frihet for den enkelte, for samfunnet og for menneskeheten.

Ta kontakt. Vi har dårlig tid. Kan hende det gjelder å redde vår jord!

Ana Isabel López Taylor

Bamble RV

Artikkeltags