– Jeg står der med en badeball i den ene hånda og en konglesuger i den andre og tenker at «det er utrolig hva som betaler huslånet» sier Andreas Hoff og humrer over en kaffekopp i foajeen på Teater Ibsen.

Satser

De er godt i gang med prøvene på «Reven, grisungen og konglesugeren» som har premiere på Teater Ibsen 4. mars.

Bjørn F. Rørvik hadde stor suksess med forestillingen om Bukkene Bruse på Badeland, og nå er det et annet absurd univers som utforskes. Den lure, litt loslitte reven og hennes lojale og engstelige venn grisen er ute på nye eventyr.

– Det er så gøy at teatret satser så mye på gode barne- og familiemusikaler, sier Jannicke Abrahamsen som sammen med Andreas Hoff har de to ledende rollene.

Totalt er det fem skuespillere, tre musikere og seks barn per forestilling.

– Alt i alt har vi 24 barn i alderen 8 til 16 år, og de alternerer på rollene og har sine forestillinger der de er. Vi har noen i Vestfold, noen i Midt-Telemark som er med på turneen og to lag med barn her, forteller Hauge.

– Ganske absurd

Jannicke og Andreas gleder seg til å vise fram det elleville universet.

– Det er ganske absurd. Vi ler mye av våre egne vitser, ser Andreas og forteller at de leker seg med et manus som er helt «absurd».

– Det er en helt fantastisk morsom forestilling å jobbe med. Vi er innom så godt som alle musikksjangre; ja alt fra hip hop til country og til og med klassisk ballett. Og ikke minst er det utrolig gøy å jobbe med barn. Og da får vi også det mest ærlige publikummet, sier Jannicke.

Andreas Hoff har ikke gjort familiemusikaler som denne før.

– Jeg gleder meg veldig, ikke minst til å fylle teatersalen med publikum. Sist jeg spilte noe var under Stedsans, ellers har jeg medvirket i musikalen «Så som i himmelen», forteller han.

– Stjerner i øynene

«Reven, grisungen og konglesugeren» skal spilles fra 4. til 19. mars i Skien, deretter skal forestillingen på turné, før de siste forestillingene spilles på teatret her igjen fra 20. til 23. april.

– Det er så gøy å se barna som kommer inn her med stjerner i øynene over å få stå på denne scenen. De er jo spesielt interesserte og de fleste driver med teater fra før. Vi hadde faktisk 150 barn på audition, forteller Jannicke, mens Kristian Hauge sier han er glad for en teatersjef som er opptatt av forestillinger for barn og unge.

– Ønsket vårt er at dette teatret skal bli et arnested for barne- og familieforestillinger, og ikke stå tilbake for noe annet. Vi ønsker en forutsigbarhet, sier Hauge, som gleder seg til å åpne året med en forestilling fra suksessuniverset til Bjørn F. Rørvik.