Lekven følges av fire klubber

TIL STØRRE LIGA?: Magnus Lekven vekker interesse i både Tyrkia og Tyskland. Gulset-karen håper å ta steget til en større liga etter hvert. Her i aksjon i en europaligakamp mot Borja Valero, Stefan Savic og Fiorentina. FOTO: AP PHOTO

TIL STØRRE LIGA?: Magnus Lekven vekker interesse i både Tyrkia og Tyskland. Gulset-karen håper å ta steget til en større liga etter hvert. Her i aksjon i en europaligakamp mot Borja Valero, Stefan Savic og Fiorentina. FOTO: AP PHOTO

Artikkelen er over 5 år gammel

ESBJERG: Magnus Lekven (26) bekrefter at den tyrkiske toppklubben Trabzonspor har vært i kontakt med agenten hans. Midtbanespilleren fra Skien følges også av tre tyske Bundesliga-klubber.

DEL

Lekven har lenge gjort sine saker bra i danske Esbjerg. Dermed har også klubber fra større ligaer fått opp øynene for 26-åringen. I romjulen meldte det danske nettstedet bold.dk at Trabzonspor er interessert i den tidligere Odd-spilleren. Lekven selv bekrefter nå interessen fra Tyrkia.

– Jeg vet at Trabzonspor har sett meg i flere kamper. De har snakket med agenten min, og forhørt seg litt, men det har ikke kommet noe konkret, forteller Lekven til TA.

Skiensgutten, som skrev ny toårskontrakt med Esbjerg i våres, legger ikke skjul på at tyrkisk fotball kan være fristende.

– Jeg tror det er ålreit nivå der, spesielt på lagene som ligger på øvre halvdel av tabellen. Fotballmessig er Tyrkia aktuelt, sier Lekven.

BESØK I TYSKLAND

Men tre tyske klubber har også vist interesse for midtbanespilleren. Både Werder Bremen, Stuttgart og Eintracht Frankfurt følger med i kulissene.

– Agenten min har vært i Tyskland og besøkt disse klubbene. Der diskuterte de forskjellige ting, blant annet meg. Jeg vet at også disse klubbene følger med, sier Lekven, som ikke aner om det dukker opp noe konkret i løpet av januarvinduet.

– Klubbene er midt i sesongen, og det er vanligvis ikke så mye aktivitet i januar. Men man vet aldri. Det kan skje noe, men det er litt for tidlig å si.

TA skrev allerede om Frankfurt-interessen for snart et år siden. Den gang viste også Hoffenheim og Hannover interesse for Lekven, så det er tydelig at skiensgutten har gjort seg bemerket blant tyske klubber.

UTKJØPSKLAUSUL

Etter det TA erfarer har Lekven en utkjøpsklausul i kontrakten med Esbjerg. Klausulen skal ligge et sted mellom én og to millioner euro.

Lekven ble hentet til Esbjerg fra Odd sommeren 2012. Neste uke fyller han 27 år, og selv mener Lekven at det snart er på tide med en ny utfordring.

– De fleste spillerne er på topp når de er mellom 27 og 29 år. Jeg tror det vil være vanskelig å komme seg til en større liga etter man har fylt 30 år. I år eller neste år bør jeg prøve å komme meg videre, mener Lekven, som nettopp har returnert til Danmark etter juleferien hjemme i Norge.

Han innrømmer at interessen fra større klubber trigger ham.

– Det pusher meg litt ekstra at jeg vet det er klubber som ser kamper. Jeg har trent godt i vinter, og det blir viktig å være på topp når sesongen sparkes i gang igjen, sier midtbanestabilisatoren.

VARIABELT ESBJERG

Lekven og Esbjerg starter ikke opp igjen før neste måned. Silkeborg er motstander på bortebane 21. februar.

Esbjerg, som røk ut av Europaligaen i høst, har ikke hatt noen prikkfri første halvdel i den danske toppserien. Men Lekven tror det kommer til å snu.

– Det har gått litt opp og ned for oss. Vi spilte europaliga, og da ble det mange kamper på oss. Jeg tror vi kommer til å ta litt poeng framover, og at vi kommer til å klatre på tabellen. Det er jevnt hele veien. Hvis man vinner en kamp, avanserer man gjerne minst én plass, sier Magnus Lekven.

Esbjerg ligger for øyeblikket på 8. plass med 20 poeng etter de 17 første kampene. Hobro, AaB og Nordsjælland ligger like foran de blå og hvite.

Artikkeltags