– Etter mange henvendelser fra dere må jeg dessverre fortelle at Pure kafédrift og alle utsalgssteder er nå avsluttet. I alle fall for denne gang. Slik starter hun et åpenhjertig innlegg på Instagram, etter at Pure-gründeren nylig delte en video av at logoen var blitt fjernet fra bygget i Storgata.

– Min visjon om å servere sunn og næringsrik «fast food» ble enormt utfordrende og vanskelig under pandemien. Som en nyetablert bedrift med kostnader kontra inntekter for uforutsigbare, skriver Sem Brårmo.

– Det er trist. Det har vært et tøft valg og vanskelig valg å ta. Men nå som jeg har tatt valget og prosessert det litt, kjenner jeg at det var et helt riktig valg. Det var litt lettende og jeg er spent på nye veier, sier Sem Brårmo til TA, onsdag. Hun meddeler at det var pandemien som ble avgjørende for at hun måtte avvikle.

– Absolutt. Det ble for utfordrende under pandemien. Jeg prøvde så godt jeg kunne å være kreativ og øke salget. Men med høye husleier og kostnader, når du skal levere ferskt, ble for mye. Til slutt var det ikke lønnsomt lenger.

På Klosterøya

Det var i januar 2019 at Sem Brårmo startet kafédrømmen i nyoppussede lokaler på Klosterøya i Skien. Halvannet år senere åpnet hun sin andre kafé på kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn.

I starten av 2021 ble det kjent at hun stengte begge sine serveringssteder og meddelte at det var en tøff kamp å overleve i bransjen.

Deretter ble det klart at Sem Brårmo startet et nytt samarbeid med «With love by Moen»-driver Anette Moen i Storgata. Men nå er også dette er avsluttet kapittel.

– Et vanskelig, tøft, men sunt valg gjør at jeg nå velger nye veier. Planer og ambisjoner kan navigeres om, jeg tror krevende tider hjelper en å vokse som menneske og kan åpne opp for nye spennende muligheter, opplyser hun.

Foreløpig holder hun kortene tett til brystet og ønsker ikke dele hvilke planer hun har.

– Jeg har noe på gang. Men jeg har ikke mulighet til å snakke om det nå. Men jeg kjenner meg positiv, forteller Sem Brårmo til TA.

Vil fortsette å dele

Sem Brårmo forteller videre at hun vil fortsette å dele kunnskapen sin i sosiale kanaler.

– Jeg vil fortsatt dele sunne oppskrifter med dere på Pure-kontoen, ta bestillinger til event, arrangere yoga-event og reise, så håper dere vil like det, forteller hun og avslutter:

– Jeg vil med dette takke for alle fantastiske besøk, herlige samtaler og nye kjennskap før, under og etter pandemien. Jeg setter ufattelige stor pris på hvordan dere har tatt imot og benyttet Pure.