Høvås var best i den korteste løypa over 90 kilometer under Telemark Tours lørdag. Med start på Stevneplassen gikk løpet videre til Ulefoss og Gvarv, før de syklet over Valebø og tilbake til målgang ved Århus gård utenfor Skien sentrum.

– Jeg satte full spiker fra start, og feltet splittet seg. Vi var fem-seks stykker som syklet sammen i den fremste gruppa, forteller Høvås om løpet.

Tre mil før mål la han seg i tet og ble værende der.

– Jeg følte jeg hadde brukbar kontroll på løpet underveis, forteller Høvås, som ble klokket inn til 2:32:13, drøye tre minutter foran nestemann, André Skare Berg fra GSK. Beste dame ble Silje Løvstad fra Rye SK.

Siste år på TTG

Høvås var godt fornøyd med seieren.

– Det gir god motivasjon å vinne slike ritt, sier Høvås til TA.

Skiensgutten Lasse Høvås går nå inn sitt siste år på Telemark Toppidrettsgymnas etter en sommer med litt «stang ut» på sykkelsetet.

– Under NC-rittene gikk det ikke så bra, men i NM holdt jeg følge helt inn til mål, men endte noe bak i spurten, forteller 18-åringen, som ser for seg satsing på sykkel framover.

– Ja, det gjør jeg. Med ett år igjen på videregående må jeg se an hvordan jeg skal gjøre det etter den tid, for jeg må gjøre noe ved siden av syklingen også. Først skal siste året på videregående gjennomføres, og det gleder jeg meg til. Der får vi god oppfølging med skole og sykling, forteller han.

Råsterke Fjeldavlie imponerte

Det lengste løpet over 163 kilometer, som gikk fra Skien videre til Drangedal, Lunde, Bø og Gvarv, før turen gikk over Valebø og tilbake til Stevneplassen, ble vunnet av Kasper Rolfsen fra Tønsberg CK på tiden 4:18:19. Han sykler i klasse M20-29. Mari Therese Strand, Paragrafrytterne Sykkelklubb Bamble var eneste kvinne som gjennomførte den lange distansen, og kom inn til 5:31:52.

Den som imponerte mest på den lengste løypa var utvilsomt evigunge Jørn Fjeldavlie. GSK-rytteren i klasse M50-59 syklet inn til råsterke 4:27:52 og 9. plass. 59-åringen har utvilsomt holdt formen ved like i sommer, for i begynnelsen av august tok han også en sterk sølvmedalje i Nordisk Master.

Tilbake

Telemark Tours var endelig tilbake etter fravær i fjor – noe nærmere 200 syklister satte stor pris på. På grunn av koronarestriksjoner ble det avviklet kun to distanser, 163 km og 90 km, mens 40 km ble avlyst denne gang.

– Rittet gikk veldig bra på alle måter, forteller Marit Brokke i Grenland SK.

195 syklister stilte til start.

– Det er vi ganske fornøyde med ettersom vi måtte avlyse den korteste distansen som pleier å samle veldig mange, spesielt bedriftslag. Vi håper å være tilbake til normalen neste år med tre distanser, sier Brokke.

I toppåret 2014 hadde Telemark Tours, den gang det svært populære rittet gikk fra Bø til Skien, hele 1500 deltakere, mens antallet sist gang det ble arrangert tre distanser i 2019 var rundt 800 ryttere.

– Det er stor differanse dit fra dagens tall, men med den korteste distansen tilbake neste år satser vi på å øke deltakerantallet, sier Marit Brokke.