Skal du på Stavernfestivalen? Her er tipsene

Mye folk: Stavernfestivalen betyr mange blide folk som skal inn og ut, handle og skravle. med enkle grep sparer man seg selv og andre for kø.

Mye folk: Stavernfestivalen betyr mange blide folk som skal inn og ut, handle og skravle. med enkle grep sparer man seg selv og andre for kø.

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor flyttet Stavernfestivalen med suksess fra lille Skråvika til den nye Larvik Golf Arena. I år skal det bli enda bedre.

DEL

Festivalgeneral Roger Albin er ikke i tvil.

– I fjor kom vi inn på et område uten erfaring. Nå har vi fått ett års erfaring og justert for det.

Han har i tillegg programmert ferdig en ny festival i håp om at så mange som mulig er fornøyde.

– Om artistlisten er bedre enn tidligere eller ikke er umulig å si. Det handler om smak og behag, mener mannen som har bygd opp det hele.

Og byggingen fortsetter.

– Vi skal bygge en festival med mere flyt i år. Vi slet litt med utgangen etter Elton John i fjor. Nå blir det to utganger. Busstransporten har vi jobbet mye med. Håpet er at det skal bli bedre.

Men det handler ikke bare om tilrettelegging når så mange tusener skal inn og ut av en festival.

Alt er lettere uten kø

Det å dra på festival krever litt forberedelser for å slippe kødannelse og frustrasjon.

De viktigste tingene er å gjøre om billetter til festivalarmbånd før festivalen begynner, og å fylle på kortet med penger hvis man skal handle inne på området.

Påfylling av bånd skjer på forskjellige steder til forskjellige tider. Fritzøe Brygge, Meny Stavern og Festivalområdet er steder å gjøre dette. Sjekk tider og dager for hvert sted på festivalens nettside.

Det er også lurt å kjøpe bussbilletter begge veier før festivalen.

– Det er viktig for publikum å forberede seg på turen til og fra også. Skaff bussbilletter før du går på bussen, råder han.

Trenger flere frivillig

– I år kommer vi til å bruke ca. 1200 frivillige, i alderen fra 15 til 70 år som jobber til sammen ni årsverk over tre dager med festival, forteller frivillighetsjef Marcus Carlsen ved Stavernfestivalen.

Stavernfestivalens frivillige gjør en uvurderlig jobb, alt fra plukking av søppel til vakthold sammen med vaktselskapet vi bruker.

– I tillegg bruker vi ca. 100 stykker i en seksjon som heter Festivalbuddies. De går rundt til de andre frivillige og deler ut mat, drikke og kaffe. Vi merker at Stavernfestivalen begynner å bli en nasjonal festival da vi har frivillige reisende helt fra Trondheim, Stavanger og Bergen for å jobbe hos oss. Vi har en egen hyggelig frivilligcamp, egen frivilligbuss fra Larvik og Stavern ut til festivalområdet og vi står selvfølgelig også for mat og drikke for de arbeidende. I år har vi også en egen vakttelefon for de frivillige hvis de skulle lure på noe.

Men han trenger flere frivillige.

– Vi har fortsatt ledige plasser, så hvis man vil søke ligger det et søknadsskjema på nettsiden vår. Vi trenger i hovedsak flere frivilligvakter og barpersonale, men vi har plass til det meste, sier Carlsen.

Festivaltips

Solbriller skjermer de mot sterkt sollys. To par sko er lurt. Paraply hører ikke hjemme på festival men regnjakke. Både langbukse og genser bør med i sekken. Husk solkrem. Stå langt bak. Ørepropper. Spis og drikk. Får du problemer under festivalen går du til vakter og hjelpe-personale.

Inne på festivalområdet er det også gjort små forandringer.

–Lydforholdene skal bli bedre. To av scenen overhørte hverandre på noen få steder i fjor. Da får du ikke med deg hva kjæresten sier. Det er ikke bra, smiler han og vet at folk var veldig fornøyde med det nye området i fjor.

– Nå vet vi mye om hva som må bli bedre tilrettelagt. Vi trenger et par år på plassen for å lære å bli best.

Og det vokser utenfor området også.

– Nå ser det også ut til at utelivet lokalt er mer forberedt på at folk vil ut på byen etter festivalen.

Det er Albin veldig fornøyd med.

– Dette kan alle dra nytte av, mener festivalsjefen.

De store heltene

Stavernfestivalen har de siste årene bydd på artistnavn man sjelden opplever. Elton John var her i fjor, Bob Dylan året før, så Sting, Will I Am og mange andre store navn. I år er det Neil Young som er det største navnet. Komponisten, vokalisten og gitaristen Neil Young har i over 40 år vært en av rockens store personligheter. Nå kommer han til Stavernfestivalen.

Torsdag 7. juli

Den første dagen spiller også den største artisten. Neil Young + Promise of the Real, avslutter denne kvelden som også byr på band som Mø, Angel Haze, Bjørn Eidsvåg, Maria Mena, Philip Emilio, Violet Road og Phlake. Både Bjørn Eidsvåg og Maria Mena har gjestet festivalen tidligere. Det samme har Violet Road som stadig blir både bedre og en større opplevelse.

Fredag 8. juli

Den andre festivaldagen byr på Veronica Maggio, Alan Walker, Odd Nordstoga, Arif, Åge Aleksandersen og Sambandet, Zara Larsson, Death By Unga Bunga og Tellef Raabe. Her kommer Odd Nordstoga først på scenen og Åge litt utpå kvelden. Begge har spilt på festivalen før og leverer på hver sin måte til et feststemt publikum. Veronica Maggio er også tilbake som en artist som vokser og vokser for hver gang hun kommer innom Larvik.

Lørdag 9. juli

Den siste dagen starter med Morten Abel og avsluttes med Ellie Goulding som toppnavn. I tillegg får man høre Lukas Graham, Astrid S, Bryson Tiller, Sivert Høyem, Unge Ferrari, Jeremy Loops og Kehlani. Fjorårets debut for festivalen på Larvik Golf Arena var en stor suksess hos publikum. I år blir det også tre scener med tillegg i at scene tre også får gress der det var grus i fjor.

Artikkeltags