Klokken 14 i dag kan du se "Barne 1/2 halvtimen" på nett, via Visit Telemarks Facebook-siden.

– Dette er vår innsats i disse dugnadstider, sier Lars Vik.

Målgruppen er barn i barnehagealder.

– Men her en dagen traff jeg en godt voksen dame på byen som gledet seg til neste sending. Vi spiller for alle som er koronafaste, de sitter hjemme og ikke er på tur i skogen, sier Vik.

Studio avvik

Han har opplevd at mange av oppdragene hans har blitt avlyst. Skuespilleren opptrådte med sin nye forestilling «Bikuben» 12. mars klokken 12 da alt ble stengt to timer senere.

Etter planen skal han ha flere forestillinger med soloforestillingen «Bikuben» etter påske.

– Men nå får vi se hva som skjer, sier Vik, som sammen med sønnen har laget studioet «Avviket» i Storgata i Porsgrunn, for anledningen.'

– Vanligvis er det Tobias som reiser rundt på kulturhus, biblioteker og skoler med Teater Avvik, forteller Lars Vik. Selv er han opptatt med Grenland friteater.

– Vi har en kjøreplan, men ikke manus, sier Lars Vik som lover nye gjester hver gang. I dag kan han røpe at det er kona, Geddy Aniksdal, som stikker innom studioet.

Nesten som rockeband

Grenland Friteater-mannen er fornøyd med at 5000 var innom den første forestillingen på nett.

– Jeg vet at mange rockeband har flere tusen publikummere, men jeg har ikke spilt for så mange på en gang. Du skal spille en del forestillinger for å nå så mange, sier Lars Vik, som også kommuniserer med publikums underveis.

– Vi legger inn litt oppgaver, rebuser og gåter som de svare på, sier han. Tanken var at Barne 1/2 halvtime skulle vare en halv time.

– Vi tenkte at det var mer enn nok. Men forrige gang varte den tre kvarter, sier Lars Vik, som satser på ny forestilling på nett neste uke.