Gilberto fra Mexico lærte å gå på ski via YouTube

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  Mexicaneren Gilberto tok utfordringen fra svigerfar på strak arm. Etter et intensivkurs og noen YouTube-klikk lørdag, gjennomførte han Vindfjelløpet i går.

  DEL

  Riktignok «lightversjonen» på 26 kilometer, og ikke hovedløpet som er 15 kilometer lenger. Allikevel, søramerikaneren gjennomførte på en imponerende måte, tatt utgangspunktet i betraktning.

  – Jeg tenkte 26 km kom til å bli veldig lett, men underveis i løpet lurte jeg på om jeg skulle klare å komme til mål. Da angret jeg veldig. Men da jeg så at det bare var fem km igjen til mål, så trodde jeg ikke det var mulig at jeg hadde kommet så langt, forteller Gilberto Sanchez Enkerlin til ØP.no.

  Mexicaneren spente på seg skiene for første gang i sitt liv lørdag. Kvelden i forveien hadde han blitt utfordret av svigerfaren Per Harald Vergedal fra Kroken i Lardal til å gå løpet. Lørdag ettermiddag fikk han så et intensivkurs i skigåing, som ble fulgt opp av Youtube-studier av klassisk teknikk senere på kvelden.

  KNALL OG FALL

  Dog ble det ikke ryddet plass i studiene til opplæring i utforkjøring.

  – Jeg falt mange ganger. Da fikk jeg mye snø i trynet. Og i de bratte bakkene ned mot mål tok jeg av meg skiene og løp ned, forteller den blide skiløperen, som har bodd i Oslo og Norge de siste 17 månedene sammen med forloveden Stine Vergedal.

  Gilberto har tross den harde debuten fått smaken på den norske nasjonalsporten.

  – Det var veldig tøft og gøy å være med. Jeg har lyst til å være med neste år også, men jeg tror ikke jeg kommer til å gå den lengste løypa på 41 km. Det holder med 26 km, avslutter den nybakte skiløperen.

  GIKK ENDELIG TIL TOPPS

  Etter tre andreplasser lyktes endelig Ivar Tveiten fra Kongsberg med å gå til topps i den 59. utgaven av Vindfjelløpet. Tveiten spurtslo Svein Tore Sinnes og ble klokket i mål på tiden 1.45.13 i løpet som tradisjonen tro gikk fra Viddaseter til Borgen skianlegg.

  – Sinnes dro til med en gang, og jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke gå for fort i dag siden jeg har slitt med sykdom den siste perioden. Så i dag lå han mye foran, men jeg tok spurtprisen underveis. Børre Næss har tatt den fra meg så mange ganger tidligere, så da tenkte jeg at den fikk jeg ta i dag, spøker årets vinner.

  Tveiten og Sinnes hadde lenge følge av to løpere til, men disse ble ristet av etter hvert, og inne på skistadion ble det et spurtoppgjør mellom de to ringrevene.

  – Jeg fikk yttersvingen inne på stadion, så det ble litt vanskelig. Men jeg hadde nok fått hvilt meg en god del mer enn ham, så da var det jeg som stakk av med seieren, oppsummerer Tveiten.

  I kvinneklassen var det Elin Hagavold fra Eggedal som var raskest i mål med tiden 2.08.18. Hun var drøye seks minutter foran Brita Cecilie Mustad som kapret andreplassen. Det var snaue 600 deltakere som gjennomførte årets utgave av Vindfjelløpet, men det var ingen av de lokale løperne som hevdet seg i toppen på den lengste distansen.

  Artikkeltags