Oppmerksomheten har nesten vært overveldende for Lønn Hammer.

- NESTEN LITT VOLDSOMT

- Det har nesten vært litt voldsomt, men samtidig veldig hyggelig. Jeg har fått mange sms-er fra folk som har lest det, fra familie, venner og kolleger. De har sagt at de synes historien er sterk, og at det er fint å snakke om det som er positivt. For de fleste klarer seg faktisk gjennom dette, sier hun.

TA prater med henne kvelden etter at hun fortalte sin historie til TA, om kampen tilbake fra kreften, om tiden som har gått etter at hun fikk dødsdommen for litt over ett år siden.

Hun fortalte om hvordan sykling, Tour de France og Alexander Kristoffs prestasjoner kom til å bety svært mye for henne, for motivasjonen til å kjempe seg tilbake til livet.

LES RITAS HISTORIE: Da alt håp var ute fikk Rita uventet hjelp

Nå har hun fått summet seg litt etter mange inntrykk, men torsdag venter mange nye.   

SKAL I DIREKTESTUDIO PÅ TV2

- Historien har vært delt på Facebook, og i dag fikk jeg en SMS fra Christian Paasche, som er programleder for sykkelsendingene under Tour of Norway. Jeg skal være i direktestudio på TV2 i morgen, forteller Lønn Hammer oppspilt.

Hun skal være gjest i studio når Tour of Norway-rittet dundrer inn i Telemark. Etappen starter i Drammen og avsluttes i Langesund, der Lønn Hammer bor.

- Jeg er litt ambivalent til å komme på tv. Grunnen til at jeg har gjort dette, er at jeg ønsker at noen kan bli inspirert til å ta opp kampen mot kreften. Litt sånn: Når hun kan klare det, så kan jeg klare det. Og så vil jeg jo fortelle hvordan jeg har kommet meg etter sykdommen og hva sykkelsporten har betydd for meg i den prosessen. Så da tenker jeg at det ikke er så farlig, sier hun.

FÅR TROLIG MØTE HELTEN

Det jobbes nå i kulissene for at hun også skal få møte sin store helt Aleksander Kristoff.

- Det er jo selvfølgelig drømmen min. Det har vært målet mitt helt siden jeg fikk høre at han skulle komme hit til Langesund. Jeg har et stort stort håp om det, og jeg tror det skal gå, men jeg vet ikke helt når i morgen, sier hun.

Det som har rørt henne mest, er en sms fra pappaen.

- Han skrev at det var en fin historie. Det betyr virkelig mye for meg, sier den tøffe Langesund-kvinnen.