Kundene strømmer til butikken, så det er ikke lett å få en prat med daglig leder på Coco, Heidi Andresen. Hun har travle dager.

– Etter at restaurantene åpnet igjen, merket vi at flere kom til butikken for å handle. Nå er det ikke lenger kosedresser vi selger mest av. For tiden er det selskapskjoler og fine sommerkjoler folk vil ha. Ikke de mest glamorøse, kanskje. Men folk vil pynte seg igjen og noen blir bedt i bryllup, sier Heidi Andresen.

- Flinke til å handle lokalt

Også dufter, gode håndsåper og smykker går det mye av.

– Folk er flinke til å handle lokalt. Totalt sett har det gått veldig, veldig bra her under hele pandemien. De ansatte har jobbet dugnad og stått på. Vi har også vært her for kunder på kveldstid, de som ikke har våget seg til sentrum på dagtid. I tillegg har vi kjørt ut varer til kunder, sier Heidi.

Trofaste kunder

Det er seks år siden hun åpnet butikken i Torggata. Tidligere hadde hun butikk på Arkaden.

– Jeg har bygget relasjoner i mange år og kundene mine er trofaste. Netthandelen har ikke hatt så mye å si. Det har blitt mer som et showroom for oss. De kommer hit for å prøve og kjøpe. At vi har vært aktive på sosiale medier er nok en medvirkende årsak til at det har gått så bra. Og vi legger oss ikke ned, men hiver oss rundt, sier Heidi.

– Ja, det hjelper jo ikke å legge seg ned i grøfta, skyter Kaja inn fra sidelinjen. Hun legger til:

– Vi har jo hatt det mye gøy også.

Lite ferie

Ferie har nærmest blitt et fremmedord i butikken. Heidi ser bort på Kaja.

– Hun har jo ikke engang lyst til å ta ferie, sier hun.

– Det er en glede i hverdagen å gå på jobb, repliserer Kaja.


På klesbutikken M står daglig leder Mette Sundland og smiler.

- Omsetningen har faktisk økt det siste året. Det vi mistet enkelte perioder tok vi igjen andre perioder, kan hun fortelle. Hun tror nettbutikken er noe av årsaken.

- Når det har vært mye smitte i byen har kundene våre handlet i nettbutikken.

Det er ikke kosedresser, eller såkalte joggedress, som preger butikken hennes.

- Varene kundene har handlet har faktisk ikke vært så annerledes enn de pleier. Akkurat kosedresser har vi ikke hatt så mye av, men klær som er behagelige å gå i har vi solgt en del av.

Mette merker godt at serveringsstede har åpnet igjen, og at det begynner å bli mer liv i byen.

- I aller høyeste grad. Folk har vært litt reserverte, selv om salget har gått jevnt og trutt, sier Mette, før hun må ekspedere en kunde.

- Det er godt å tenke på at det har gått så bra, på tross av en tung tid. Det er vi veldig takknemlige for.