– Jeg registrerer at noen allerede nå på Facebook er klare for bading, sier hun med et smil. Skambankt var ikke sene om å appellere folket til å komme uti i fjor under fjorårets støttekonsert. Med hardtslående Honningbarna, kan det fort bli en reprise i det våte element. For det er tydelig at harde gitarakkorder influerer på badelysten.

– Jo flere som bader, jo bedre, ler styreleder Arnt Johan Opheim.

Flyttet til Strengen

Etter flere tunge år økonomisk, tok visefestivalen grep i fjor, og flyttet alle arrangementene til Strengen brygge. På den måten fikk de kontroll over hele arrangementet, også den lønnsomme biten med skjenking.

– Økonomisk gikk vi i null pluss minus, og det er vi veldig fornøyde med. Det var første gangen på et nytt sted, og det ga oss noen hindringer. Vi skulle gjerne hatt litt mer i overskudd, for alt blir gjort på dugnad, og det som blir til overs blir pløyd i neste års arrangement. Håpet er at vi skal vokse, forteller hun.

Opheim er klar på at det var et nødvendig grep å flytte hele festivalen til Strengen brygge.

– Vi hadde ikke noe valg, og det var en ryddig prosess. Men jeg forstår at skuffelsen var stor hos flere aktører.

Samtidig frykter han et stempel, når arrangementet blir lagt i hans egen bakhage.

– Vi må ikke ha det på Strengen brygge, men vi må ha det ett sted der vi kan ta hånd om serveringen. Det er helt nødvendig for å overleve. Men det er ikke min festival, selv om vi har arrangementet her. Det er folkets festival. Det er en stor dugnadsgjeng som står på, og de får ikke én krone utbetalt. Jeg er engstelig for at noen blander disse tingene, sier han.

Gode tilbakemeldinger

Nestlederen gleder seg over gode tilbakemeldinger.

– Vi fikk utrolig god respons etter festivalen i fjor. Derfor velger vi å gjøre noen endringer, for å få et best mulig opplegg for publikum og artistene som spiller. Vi så i fjor med Skambankt at vi fikk et annerledes publikum, og at det kan dra flere av den yngre garden, sier hun.

– Jeg var en av dem som var skeptisk i forhold til Skambankt, men så ufattelig tøft og bra det var, forteller Opheim. Skambankt var en støttekonsert for kreftsyke Bjørn Thore Andreassen, som dessverre døde.

– Alt annet enn kjedelig

– Viser kan høres litt kjedelig ut, men det er alt annet enn det, og det merker publikum, påpeker Lindgren.

Derfor er hun glad for artistene som kommer i år:

* Anne Grete Preus: – En bauta i norsk musikk, som vi lenge har prøvd å få tak i det, og endelig lyktes vi med det.

* Stavangerkameratene: – Vi gleder oss veldig til å høre dem, disse har vi jobbet med i et par år nå.

* Trygve Skaug: – Noe av det hotteste for øyeblikket med utsolgte konserter i hele Norge. Passer perfekt for oss.

Lindgren påpeker at selv om Honningbarna kommer inn ligger visefestivalkonseptet i bunn og det skal være der.

– Fordelen med å ha det på Strengen brygge, er at vi har muligheten til å spille på to scener samtidig. Innendørs blir det også en fantastisk nærhet mellom publikum og artister, det er bare noen centimeter imellom. Det er en mulighet vi ikke har hatt før, sier Opheim.