Viser ved kanalen feirer sitt 20-årsjubileum «hjemme» igjen i Lunde, og med en rekke artister og band som virkelig trekker folk.

Fredag ble det hele startet, med munter stemning og fulle rader i sluseamfiet.

Åpnet festivalen

Leder for Hovedutvalg for kultur i Telemark fylkeskommune, Tone Berge Hansen fikk æren av å åpne årets versjon av festivalen, og hun framhevet både vannveien og de mange festivalenes betydning for hjemfylket.

- Og må man ikke glemme den fantastiske frivilligheten. Uten alle dem hadde det ikke blitt noen festival.

Første artist på scenen denne kvelden var den særdeles folkekjære Ole Paus. Og han fikk en særdeles god mottakelse da han ankom Viser ved kanalen. Spaserende gjennom folkemengden, med gitarkassen i handa, ble man møtt med jubel og klappsalver.

- Ja, her var det jo trivelig, smilte han.

Og enda bedre skulle det bli.

Latter

For Paus er en mann med mange historier på lager, og dem delte han villig med publikummet i sluseamfiet.

- Først og fremst så må vi alle passe på å sende en varm tanke til dem på Notodden, som tar vare på regnværet for oss. Der plasket det nemlig ned, opplyste han.

Som svært folkekjær artist var han også helt nødt til å dele ut kjente og kjære sanger som «Mitt lille land», noe som gjorde publikum ganske så fornøyde. Han bød også på sine særegne varianter av kjente låter.

- «O, helga natt» blir alt for ofte sunget på julekonserter, av unge artister, sånne som er helt proppfulle av sjel, og som jager fram mot den høye tonen på slutten der. Da får jeg lyst til å bli slem.

Men Paus variant av den kjente sangen var snill nok, og veldig fin. Og det vanket mer applaus.

Bildeserie

Viser ved kanalen

Se flere bilder fra festivalfredagen:

Senere på kvelden var det Rune Sanden og etter han CC cowboys som stod for tur. Men mange publikummere hadde møtt opp helt fra dørene åpnet.

- Vi har tidligere pleid å selge veldig lite på forhånd. Dette er en festival der folk kjøper i døra. Men i år har vi faktisk forhåndssolgt 650 billetter. Så det lover ganske godt for resten av helga, sier nestleder Janne Lindgren