- Jeg har stadig mye prosjekter, så det er veldig mye å gjøre for tiden, sier Linn Sigrid Bratland. Hun var en av 20 som ble plukket ut til å stille ut bærbar kunst i Stortinget, der også Gry Grindbakken fra Stathelle, Marie Ridderhus fra Rauland og Berit Kowalski fra Skien var blant utstillerne.

- Det var fagdag for bransjefolk og politikere, og så vidt jeg vet er det første gang det har blitt stilt ut smykker på Stortinget, sier kunstneren, som fikk stort utbytte av dagen.

- Det er fint å treffe kolleger som man kan diskutere med, samtidig som det er viktig for oss smykkedesignere å være synlige i forbindelse med Stortingsvalget. Vi viser frem norskproduserte ting og beviser at miljøet er levedyktig. Ekstra moro var de at vi var seks utstillere som hadde bakgrunn fraHøgskolen i Sørøst-Norge.

Til USA

Det er flott å se at et såpass lite studie utgjør en så stor del av miljøet, sier trebarnsmoren. Hun har allerede 35 forhandlere rundt omkring i landet, og ble lagt merke til da hun stilte ut smykker på designermessen Oslo design fair. Også amerikanerne har fått øynene opp for smykkene som er laget på verkstedet i Edland.

- Jeg har fått en avtale med 10 nye forhandlere, deriblant en amerikansk grosist som vil selge smykkene mine i Minnesota. Jeg har noen venner i USA, som har anbefalt meg å prøve meg i det amerikanske markedet, men så kom amerikanske oppkjøpere helt av seg selv, sier Bratland opprømt. Hun fornyer seg stadig, og hennes siste serie har fått tittelen "Fundament".

- Den er inspirert av tømmerlaft. Serien er en hyllest til materialet.'

Ansatt

Denne helgen er hun å finne på Dyrsku`n. Hun har såpass mange jern i ilden, at hun for første gang, i løpet av 10 år som smykkedesigner, ansatte noen på fulltid. Stian Røkenes Christensen har mastergrad i tradisjonskunst fra Høgskolen i Sørøst-Norge, der Linn Sigrid Bratland underviser.'

- En av fordelene med å jobbe som lærer på metallavdelingen der, er at man kan håndplukke nyutdannede stjerneelever, sier hun og smiler. Den nyansatte er opprinnelig fra Fauske.

- Men jeg fikk ham heldigvis til å bosette seg i Edland. Nå skal han jobbe hos meg fra ni til fire hver dag, sier hun. I tillegg jobber en student fra Bratislava, med arbeidsstipend, i verkstedet hennes.

- Så nå er det sjelden jeg er alene.