7 gode grunner til å trene med egen kroppsvekt

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Personlig trener Mariann Deila viser deg hvordan du kan trene hvor som helst, når som helst.

DEL

 I fjor fikk Side2 testet en styrketreningstime med personlig trener Mariann Deila som da var aktuell med boka «Prosjekt Sterk - 8 uker til drømmekroppen».

Nå har den personlige treneren gitt ut en ny bok: «Tren der du er - 100 øvelser du kan gjøre hvor som helst».

På Instagram har hun lagt ut flere klipp av hvordan du kan bruke både kjøkkenbord, ullsokker og ditt eget stuegolv til å få en effektiv treningsøkt.

Bli mer fleksibel

I sin nye bok skriver Deila om hvordan mange av oss stadig prioriterer bort trening på grunn av alle de hverdagslige oppgavene som skal gjøres; jobbreiser, overtidsarbeid, barn som skal på fritidsaktiviteter og så videre.

Derfor ønsker PTen nå å inspirere oss til å tenke nytt og at vi skal lære å snu begrensninger til å bli muligheter, skriver Side2.

- Min ambisjon er at du blir uavhengig, selvgående og fleksibel. Da lar du deg ikke stoppe av at treningssenteret er stengt, eller av at du bare har 15 minutter til rådighet, skriver Mariann Deila.

Hun mener det er fullt mulig å få like mye ut av et kvarter med trening som en time, bare du vet hvordan.

Videre lister Mariann Deila opp ulike fordeler ved denne treningsformen og vi gjentar 7 av dem her:

1) Allsidig

- Enten du driver aktivt med en spesifikk idrett, eller du er en hverdagsmosjonist som trener for å holde vekten, så er trening med egen kroppsvekt nyttig, forklarer den personlige treneren.

- Dette er en svært allsidig form for trening, ved at den egner seg både for å oppnå styrke, økt utholdenhet og fettforbrenning.

2) Gir en atletisk base

Mariann Deila skriver at egenvektsøvelser er lik kroppens naturlige bevegelser, noe som betyr at treningen har overføringsverdi til det meste av all annen aktivitet du foretar deg. Øvelsene vil trener flere muskelgrupper noe som er fordelsaktig for både kroppskontroll, funksjonalitet, balanse og koordinasjon.

TRENING: Deltakerne fikk en solid smakebit under boklanseringen til Deila Bryn 4. januar i år.

TRENING: Deltakerne fikk en solid smakebit under boklanseringen til Deila Bryn 4. januar i år. Foto:

3) Du trenger bare deg selv

Som navnet tilsier, så er kroppsvekttrening trening med egen kroppsvekt. Med andre ord er du ikke avhengig av å være på et treningssenter eller ha masse fancy treningsutstyr i nærheten. Uansett hvor du er, så har du et alternativ tilgjengelig.

4) Det er gratis

Egenvektstrening kan du gjøre både innendørs i din egen stue eller ute i parken eller på hytta. Du slipper altså å betale medlemsavgift hos et treningssenter.

5) Du styrker både den fysiske og mentale helsa

- Du vedlikeholder form og muskulatur i stedet for å la kroppen forfalle i mangel på tilgang til faste treningsfasiliteter, skriver treningsforfatteren. 

Deila påpeker også at regelmessig fysisk aktivitet påvirker hjernekapasiteten vår på en rekke områder ved at vi blant annet får bedre hukommelse og lærer fortere.

Og musklene og hjertet ditt blir også gladere når du trener!

- Ingen medisin forebygger, forbedrer og kurerer et så bredt spekter av tilstadner og sykdommer for kropp og sinn som nettopp fysisk aktivitet, forteller Mariann.

 «Tren der du er» er Deilas andre bok.

«Tren der du er» er Deilas andre bok. Foto:

6) Gir et godt treningsgrunnlag

- Er du nybegynner, legger du et supert grunnlag for all videre trening, mener PTen.

7) Du sparer tid

Med kroppsvektøvelser du kan gjøre hvor som helst, når som helst, så trenger du ikke å beregne tid til å komme deg til og fra treningsstudio, gruppetimer eller lignende. Dette er både tidsbesparende og tidseffektiv trening!

Artikkeltags