– Her er det ingen unnskyldninger

Sprek: Trude Kausland Johannessen var blant de mange spreke som hadde møtt fram på boklansering mandag. – Jeg visste jo at dette var et bra opplegg.foto: Christine nevervik

Sprek: Trude Kausland Johannessen var blant de mange spreke som hadde møtt fram på boklansering mandag. – Jeg visste jo at dette var et bra opplegg.foto: Christine nevervik

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Har du en kropp, kan du trene - uansett hvor du er. Denne uka lanserte Mariann Deila sin andre bok.

DEL

Forfatter og personlig trener Mariann Deila holdt seg til temaet da hun mandag lanserte sin andre treningsbok, «Tren der du er».

På denne lanseringen var det verken kake eller bobler i glasset, men heller treningsklær, gymmatter og fruktbiter. Og selv om det var kaldt ute, ble det fort varmt for de som var spesielt invitert til kombinert treningsøkt og boklansering.

Timing

Budskapet til den engasjerte treneren kommer tydelig fram i bokas tittel. Og timingen er også god, siden de fleste av oss sannsynligvis går og kjenner på et snev av dårlig samvittighet etter å ha sittet litt for mye stille i vintermånedene. Men her er det ingen unnskyldninger. En travel hverdag, dårlig vær og mangel på rutiner er ikke noe hinder for trening.

– Nei, mulighetene er uendelige, og hvis du bruker din egen vekt i enkle øvelser så kan du faktisk trene overalt, fastslår Mariann Deila.

Motivasjon

Motivasjon er et tilbakevendende tema, og i både denne boken og den forrige, «Prosjekt sterk» fokuserer hun mye på det mentale. Målet er at trening skal bli en rutine.

– Mange tenker at det ikke nytter. Jeg håper at denne innføringen skal gjøre at flere blir mer bevisst på at det går an, og da er dette en god innføring som fohåpentligvis kan gjøre det lettere.

Godt opplegg

Blant dem som er invitert på lansering og treningsøkt denne uka er flere av dem som har trent hos Mariann Deila.

Trude Kausland Johannessen og Nina Bakke Saastad er kjent med opplegget og gleder seg til å komme i gang.

– Vi kom jo hit fordi vi vet dette er bra. Det er sikkert den nye boka også.

De er klare på hva som er positivt ved Deilas tilnærming til trening.

– Det er i veldig stor grad lagt opp til at alle kan prøve . Hun er flink til å lage et opplegg som favner alle og som gjør at man kjenenr mestring.

– Ja, men samtidig så har hun også fått meg til å skjønne at jeg er mye sterkere enn det jeg selv tror. Jeg trodde lenge at jeg ikke var så sterk, men så viste det seg at jeg tålte mye mer enn jeg trodde. Det var gøy.

Muligheter

Selv innrømmer de at det kan være vanskelig å trene så mye som man ønsker i en travel hverdag, men da hjelper det å se mulighetene.

– Du må jo ikke gå på Stamina eller Elixia. Det gjelder å se mulighetene i å kunne bruke en trapp eller et kjøkkenord. På den måten er det lettere å få litt mer trening inn i en tavel hverdag. Da kan jeg trene og brette klær samtidig.

– Ja, jeg har begynt å se potensialet i å gå på lekeplassen sammen med datteren min. Der er det mange fine treningsmuligheter.

Og mulighetene fikk de anledning til å kjenne på i en runde med intensiv sirkeltrening, som garantert ga en sprek start på det nye året.

Artikkeltags