Trosset været for Abel

Morten Abel fikk publikum til å trosse regnet på festivalen.

Morten Abel fikk publikum til å trosse regnet på festivalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

NISSEDAL: Publikum trosset det skiftende været da de flokket rundt scenen for å se Morten Abel på Treungen Festivalen

DEL

Etter et par dager med skiftende vær har store deler av festivalområdet blitt ganske så gjørmete. Dette hindrer fortsatt ikke publikum i å se artistene de følger. Rett før Morten Abel gikk på scenen i kveld begynte det å regne, allikevel fylte konsertområdet seg opp sakte men sikkert.

Se flere bilder fra festivalen

På naboscenen spilte Trang Fødsel i perfekt solskinn, da de gikk av snudde været.

- For å se alt og drikke alkohol

På campingplassen er det fullt av selvmalte campingvogner og en eim av grillmat. Her tråkker folk gjennom gjørmen, for det meste med smil om munnen.

- Vi har kjørt 13 timer for å komme hit, forteller Are Opseth fra Trøndelag. Han og gjengen hans satt og koste seg utenfor campingvognen. De forteller at de er på festivalen for å se alle artistene og drikke mye alkohol. De kaller seg selv "godkarer" og kan melde om god stemning i campen - til tross for gjørmen og regnet som har plaget festivalen. Det ser ut til å gjelde resten av deltakerne også.

LES OGSÅ: Helt elektrisk med tvillingene

Et stykke bortenfor står det en åpen matbod for campingplassen, her blir deet solgt mat til camperne.

- Vi har solgt veldig masse, forteller Maya i matboden. Til tross for den overhengende lukten av medbrakt grillmat har folk valgt å ta til matboden for måltid.

Variert liste

Årets festival har et meget variert program, fra allsang med Trang Fødsel til hard punk med Honnngbarna og country med Kurt Nilsen har de fredagen dekket for de fleste. Siden dette er det 14. året er det kanskje å forvente at det skal være en god setliste, men det er allikevel imponerende med så stor variasjon.

Da Trang Fødsel stod på scenen var det høylydt jubel, og allsangen jomet fra publikum. Enda flere pakket hadde seg rundt scenen da Morten Abel gikk på scenen etter en høyst kreativ introduksjon. Festivalen har tre scener, en på campen og to inne på området, hovedscenen og B-scenen. B-scene står for "beach" fordi den er like stor som hovedscenen og dermed ikke en ekte b-scene.

Artikkeltags