Har gått fra 1700 til 25.000 deltakere

FESTIVALSJEFEN: Jørgen Solberg har planlagt årets Treungenfestival i 17 måneder og gleder seg til å komme i gang. Her sammen med kona Marta Solberg.

FESTIVALSJEFEN: Jørgen Solberg har planlagt årets Treungenfestival i 17 måneder og gleder seg til å komme i gang. Her sammen med kona Marta Solberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innbyggertallet i Treungen ganges med 50 når det er duket for den 16. Treungenfestivalen i rekken.

DEL

På 16 år har Treungenfestivalen vokst fra 1700 til 25.000 festivaldeltakere. Onsdag ganges innbyggertallet i bygda med 50. Nå jobber festivalgeneral Jørgen Solberg med å få på plass en alternativ plassering.

Flytteplaner

– Vi er i ferd med å sprenge campingkapasiteten og vurderer om det kan være lurt å flytte for å utnytte festivalens fulle potensial. Til høsten kommer det spennende nyheter, lover han.

Planleggingen av Treungenfestivalen 2019 startet allerede i februar. Men først skal årets festival gjennomføres og forberedelsene er i full gang. Før onsdag skal 10 lastebilder fulle av utstyr levere alt som trengs for å rigge de to store scenene der årets artister skal opptre.

– Fra 1. mai har vi hatt en økning på 20 prosent i billettsalget. I tillegg regner vi med at mange kjøper billetter når de kommer, sier Solberg.

Beredskap

Under festivalen har han ansvar for mange mennesker. Det er fortsatt skogbrannfare i Telemark og Solberg sier de har leid inn en egen brannbil med mannskap. De kommer også til å sette ut bøtter med vann der røykende festivalgjengere kan stumpe røyken.

– Det har regnet jevnt i hele dag, og det er vi veldig glade for.

Planleggingen av årets festival startet allerede i mars 2017. Solberg gleder seg veldig til å komme i gang.

– Etter å ha holdt på med teorien i 17 måneder blir det godt å sette planene ut i livet, sier han.

72 band

Årets største headliner er Bonnie Tyler. Ellers er programmet fullspekket med artister fra både inn- og utland, fra Sputnik, Sandra Lyng, Plumbo, Tre Små Kinesere og D.D.E. til CC Cowboys og Smokie. Selv vil ikke festivalsjefen trekke fram noen spesielt.

– Alle er like viktig for å få til en god festival. Totalt får jeg 72 band på besøk i løpet av sommeren.

Etter Treungenfestivalen går turen nemlig rett til Bø for Jørgen Solberg. Der venter gjennomføringen av Kartfestivalen.

– Når den er ferdig, da skal jeg ha ferie og da snakker vi ikke uker, men måneder, sier han.

Artikkeltags