På vei til hele folket med singel nummer to

BLIDE: Det er en lystig stemning for Rune Sanden, med innspilling av singel nummer to neste helg, og en stadig større turnéliste.

BLIDE: Det er en lystig stemning for Rune Sanden, med innspilling av singel nummer to neste helg, og en stadig større turnéliste. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Neste helg starter innspilling av singel nummer to, samtidig som Rune Sanden er på vei til hele folket.

DEL

Bandet med sterk tilknytning til Treungen, er i ferd må å bli kjent i Telemark. Nå står resten av landet for tur.

10–12 spillejobber er klare i dette året, men ikke alt er spikret.

– Bookingbyrået har ikke ferdigskrevet kontrakten på alle spillejobber enda, så den fullstendige turnelisten må vente litt, sier rytmegitarist og manager Hans Tore Sanden.

Tar litt tid

Som TA tidligere har skrevet, er det i ferd med å ta av for Rune Sanden. I november ble kontrakten med bookingselskapet Artistpartner og plateselskapet Hells Bells underskrevet.

– Det er veldig moro å være på et plateselskap, men det betyr også at det tar litt tid. De regner med å bruke tre måneder på å promoterte hver singel, sier han.

Rune Sanden-gutta er også strålende fornøyde med den jobben leder Svein Bye fra bookingselskapet Artistpartner har gjort for Rune Sanden så langt.

– De står virkelig på for å bygge oss opp og gjøre Rune Sanden kjent også utenfor Telemark, forteller han.

Dobbeltkonserter

To jobber i februar er klare.

– 2. februar skal vi spille på Hotell Norge pub`n på Kongsberg, og på slutten av vinterferien, 24. februar, skal vi spille på Raulandsfjell hotell. Det gleder vi oss veldig til, forteller han og lover et skikkelig show.

I strategioppbygningen ligger det også dobbeltkonserter. Det betyr at Rune Sanden skal opptre med både Staysman & Lazz, Trang fødsel og kanskje andre kjente artister framover.

Samtidig som bandet opptrer på flere steder, og lenger ut i periferien, som Sauda og Os i nærheten av Bergen.

Gikk i minus

Det betyr lengre turer, det koster økonomisk og merkes på kjørelengden.

– 5. juledag var vi på Granvin kulturhus, nærmeste nabo til Lothepus. Det var sju timers kjøring bare bort, og det ble langt dyrere enn vi hadde trodd med noen utgifter vi ikke hadde tenkt på, før vi dro. Men vi er i gang og det virket som publikum satte pris på de ekstra lysene, og røykmaskinene vi hadde med oss, sier han. I den sammenhengen vil han nevne bandets «tusenkunstner» Einar A. Rørvik som styrer både tangenter, lys og røykmaskiner.

Granvin-turen gikk i minus tross godt publikumsoppmøte.

– Målet er å gå i null i løpet av året, konstaterer han.

Singel nummer

Neste helg blir det innspilling av singel nummer to. Den første var «Mykje vil ha meir», den andre blir sannsynligvis en nyinnspilling av «Draumar» som alt har vært A-listet på NRK Telemark radio i lang tid, men som plateselskapet håper hele Norge snart skal få ørene opp for.

– Vi må bestemme oss i løpet av denne uka, men det er litt usikkert foreløpig, forteller manageren. «Sjampanje» er også et alternativ. Det er den låten som kanskje er mest populær live og som bandet allerede har brukt masse penger på å spille inn tidligere.

Bandet har gitt ut en plate tidligere, men den er nå trukket tilbake for at plateselskapet skal få tid til å promotere låtene på en ordentlig måte. Etter to-tre singler, blir det kanskje ep til sommeren.

– Og så går det kanskje et år før vi har en ny plate klar, anslår Sanden. Foreløpig har de 11 000 avspillinger på Spotify, som er arenaen for alle musikere med ambisjoner.

Artikkeltags