Tilbake med fullt band på scenen

GODE VIBBER: Espen Gjelstad Gundersen, Lars Tinderholt, Jan Inge «Jango» Nilsen, Per Einar «Persen» Watle og Frøydis Grorud utgjør Sopranos-bandet, mens Hilde Norland Gundersen, Lise Mæland og Solveig Walaas Vestøl tar seg av syngingen.
FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

GODE VIBBER: Espen Gjelstad Gundersen, Lars Tinderholt, Jan Inge «Jango» Nilsen, Per Einar «Persen» Watle og Frøydis Grorud utgjør Sopranos-bandet, mens Hilde Norland Gundersen, Lise Mæland og Solveig Walaas Vestøl tar seg av syngingen. FOTO: ANNE-LISE SURTEVJU

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Tre Sopranos flørter med publikum så vel som ulike musikalske stilarter. Fredag er de tilbake i Brekkeparken med en helaftens sommerkonsert.

DEL

– Vi gjenoppstår der vi sist ble sett, sier Hilde Norland Gundersen, sopranen som har vært med lengst.

Det er snart halvannet år siden Tre Sopranos med band opptrådte i Brekkeparken. Fredag kveld går teppet opp for «Den store sommerflørten», som i kjent Sopranos-stil kan karakteriseres som en konsert med showelementer.

– Jeg føler at hele gjengen er sugne på å spille igjen, og det er en deilig følelse, det gir en ekstra energi, sier gitarist Per Einar «Persen» Watle.

Lover overraskelser

Det er et stort lag som står på scenen, og alle har litt forskjellig ståsted som musikere og vokalister. Dette er en av grunnene til at gjengen alltid ender opp med et svært og mangfoldig låtmateriale. De har nå greid å skjære det hele ned til to timer med musikalsk underholdning pluss en liten pause. Hilde Norland Gundersen lokker dessuten med overrskelser i form av gjester på scenen, og i år skal også gutta synge.

– Det er verdt inngangsbilletten alene, fastslår Per Einar Watle.

En frisone

På spørsmål om hvilket repertoar publikum kan vente seg, er svaret altså litt av hvert. Spørsmålet er snarere hvilke sjangere de ikke er innom, mener Espen Gjelstad Gundersen. Litt gospel i Aretha Franklins ånd, en hyllest til Mahalia Jackson, en dose country, viser, latin, jazz, pop – og Knutsen og Ludvigsen. For bandet er Tre Sopranos litt som en frisone der de kan boltre seg med ting de ikke gjør til vanlig. I årets sommershow skal de få ekstra god plass. Frøydig Grorud, som stiller med saxofon og fløyte, kjenner seg litt stolt over å komme hjem til Grenland for å spille. Her skjer det mye, og det blir lagt merke til. Her finnes et miljø med egenart, hevder hun.

Frøydis setter dessuten pris på at bandmedlemmene har solid fartstid sammen. Hele gjengen har gått på musikklinja ved Skien videregående skole. Der ble saxofonisten etterhvert innlemmet i bandet til Espen.

Den kuleste på skolen

Espen på sin side husket en langhåret «Persen» som den kuleste på hele skolen.

– Han turte jeg ikke å snakke med, minnes Espen.

Per Einar Watle har i likhet med bassist Lars Tinderholt en fortid i metallbandet Intruder. Senere har flere av musikerne studert på musikkonservatoriet i Kristiansand. – Vi har en lang historie sammen. Det gir et fundament i prosjektet, mener Espen.

Når tre Sopranos går på scenen på «byens tak» fredag, blir det samtidig med en nykomling i rekkene. Solveig Walaas Vestøl har inntatt førstelinja sammen med Lise Mæland og Hilde Norland Gundersen. Det ser ut til å ha gått veldig smertefritt.

– Dette blir kanskje den eneste muligheten til å oppleve Tre Sopranos med band i år, hvis det ikke blir julekonserter, minner Per Einar om.

Det siste har de ikke tatt stilling til. Først skal det sommerflørtes i stor stil.

Artikkeltags