Torget var fylt til randen

FULLT: 1000 mennesker samlet seg på Torget for å se Snømannen onsdag kveld. Foto: Ole Jon Hostvedt

FULLT: 1000 mennesker samlet seg på Torget for å se Snømannen onsdag kveld. Foto: Ole Jon Hostvedt

Av

TINN: Filmen «Snømannen» ble vist på et 150 kvadratmeter stort lerret, og rundt 1000 mennesker var på plass for å få med seg den store filmbegivenheten.

DEL

Torget lagde en flott ramme om førpremieren, da det ble en stilfull førpremiere på torget, der det meldte regnet viste god timing med sitt tre timers fravær.

Det var en svært spent og avventende hyggelig stemning da portene ble åpnet på Rjukan torg. Folk strømmet til, og det viste seg at de fleste kom tidlig, god kledd og i svært godt humør.

Null regn

Dette var noe folk hadde gledet seg til. Regnet gjorde opphold mens det foregikk på torget helt til rulleteksten var over. ikke så mye som en regndråpe falt før rulleteksten var godt over, med takk til Rjukan, og Tinn kommune og Hydro Energi. Først ut var damekoret Agitato med to sanger, før et effektivt program ble satt.

Fin opplading

Dagens konferansier Knut Erik Jacobsen var en effektiv og morsom vert, der NRK-innslag med Styrk Fjærtoft Trondsen og konkurranser med signert plakat under stolseter, og snømannen-skjerf etter tippekonkurranse fra Hydro Energi ble håndtert med gode porsjoner humor.

At ordførerens nærhet til Rebecca Ferguson dagen før ble beste erstatning for at Alfredson ikke kunne lande med helikopter på grunn av tåke, ble tørt kommentert med at det var det nærmeste han hadde kommet Hollywood.

Dramatisk start

Ordfører Bjørn Sverre S. Birkeland var frelst, og hørtes ut som han skal for en ordfører for en kommune som stikker seg fram som Tinn jo gjør.

- Jeg er stolt. Rjukan gjør det umulige mulig igjen! sa Birkeland.

Snurr film, sa Jacobsen, og dermed ble lyset slått av og lyde og bilde overtok på den 9 x 17 meter store skjermen, norges største, hadde vi fått vite. Vi tillater oss å fortelle at det startet med dramatikk, og an bil som havner utpå isen på Tinnsjøen nede ved Mæl. Derfra ble vi introdusert til en litt for alkoholglad Harry Hole som snart får annet å tenke på.

- Bedre andre gang

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid fikk ikke tid på scenen, men var i strålende humør, der han satt på første rekke klar for å se filmen for andre gang på to døgn. De som så filmen for andre gang var skjønt enige at filmen var bedre andre gang enn første.

Det mente både ordfører, og Linda Gardsteig og Pål Thorud fra Hydro Energi.

- Vi var enige om det her framme, a den er bedre andre gang. da får men med seg alt. Jeg slutta å se etter lokasjoner, og nøt filmen i stedet, sa adm. dir. Pål Thorud, som også hadde vist en forfilm som Hydro Energi skulle bruke overfor sine 22.000 nye konsernet i statene. En liten bakomfilm som fikk premiere på Rjukan torg.

Vottekledd applaus

Visningen ble avsluttet med vottekledd applaus fra de fremmøtte, som tuslet tilsynelatende fornøyd nedover i Sam Eydesgate. Torget fungerte bra, og trafikken i Sam Eydesgate var stengt. Vi kan ikke si vi hørte så mye som en bil under forestillingen.

Publikummere vi snakket med var fornøyde med filmen, men ville gjerne hatt mer Rjukan med. Endel savnet også ting fra trailerne. Flere ville se den igjen inne på vanlig kinosete. Den muligheten er fredag, lørdag og søndag kveld.

- Vi har satt opp tre forestillinger til foreløpig, og billettsalget gjøres på nett og i billettkiosken i forkant, men det kan bli flere i tida som kommer. Jeg ser salget er igang på fredagens premiere allerede sa kinosjef Endre Solhjem Knutsen, som gledet seg til å se filmen.

Artikkeltags