Han blir avdelingsleder ved nytt senter

Artikkelen er over 2 år gammel

TINN/NOTODDEN: Halvor Sælebakke (35) er ansatt som avdelingsleder for det nyetablerte Verdensarvsenteret for Rjukan–Notodden industriarv.

DEL

Det melder Norsk industriarbeidermuseum (NIA) i en pressemelding.

Sælebakke, som har jobbet 12 år ved Norsk bergverksmuseum, skal lede verdensarvsenteret som vil være en selvstendig avdeling innenfor NIA.

– Rjukan-Notodden industriarv ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2015, og NIA ble sist sommer autorisert som verdensarvsenter og får dermed en svært sentral rolle i å forvalte og formidle den spennende verdensarvhistorien i Telemark, opplyses det fra industriarbeidermuseet.

Halvor Sælebakke begynner i sin nye jobb 1. mai. Han kommer da fra stillingen som ansvarlig for den daglige driften av publikumsvirksomheten ved Sølvgruvene på Kongsberg.

Sælebakke har utdanning innen museumsformidling fra Høyskolen i Oslo, samt kultur og ledelse fra Høgskolen i Telemark.

NIA-direktør Runar Lia er svært fornøyd med å få Halvor Sælebakke med på laget. Han mener 35-åringens erfaring og kompetanse vil bidra til å etablere verdensarvsenteret som et aktivt besøks– og formidlingssted både på Rjukan og Notodden.

Verdensarvsenteret, med lokalisering på Notodden og Rjukan, skal være besøkssenter for alle som søker informasjon og aktiviteter knyttet til opplevelse av verdensarven.

– Jeg er ydmyk med tanke på de spennende fagområdene som verdensarven representerer, og jeg er svært motivert for å komme i gang med dette viktig arbeidet, sier Halvor Sælebakke i en kommentar.

Artikkeltags