Fredag skal 25-åringen fra Skien på scenen for tredje gang i TV2s populære sangkonkurranse "The Voice", men i det siste har morens sykdom tatt litt av fokuset fra konkurransen.

- Mammas sykdom står sentralt i min deltakelse fordi den betyr så utrolig mye for henne. Vi er opptatt av å skape gode minner sammen, forteller Lillen.

- Det er kjempestort  å få oppleve at barna får oppfylt drømmene sine, forteller moren Monica Stenberg, som i 2015 fikk beskjeden om at hun hadde fått uhelbredelig kreft og hadde mellom tre måneder til et år igjen å leve.

- Diagnosen var heldigvis feil og litt bedre enn den første prognosen. At kreften er uhelbredelig har vært veldig tungt å bære for både Lillen og broren Christian. Men vi er en positiv familie og prøver å holde hverandre oppe.

Hun forteller at familien gjør mye sammen og har et tett og nært forhold. Å være åpen om sykdommen er viktig.

- Det er så mange følelser i Lillen og hun har en egen evne til å formidle dem. Hjertet mitt smelter fullstendig, forteller moren, som legger til at hun kan høre hvordan Lillen har det når hun synger.

- Jeg har alltid forstått hvordan hun har det og kan høre at "nå er Lillen lei seg", eller "nå er Lillen glad", smiler hun.

Egen låt

i 2015 skrev Lillen en egen sang til moren som hun har kalt "Turning Pages".

- Lillen fremførte den for første gang på en ferie i Kroatia etter at jeg hadde kommet meg litt. Da hadde jeg vært veldig syk en stund og Lillen sang den fra en veranda der nede. Det var helt magisk!

 - Hva tror du om Lillens sjanser på fredag?

- Alle mammaer håper jo at barna sine skal gjøre det så bra som mulig. Jeg er uansett kjempestolt av henne!

Boksekamp

Lillens motstander fredag kveld er Tora Jonassen som også har Lene Marlin som mentor, og det er nettopp Marlin som velger hvem som skal gå videre til den direktesendte delen av serien.

- Hun er utrolig flink og kul. Tora har et veldig bra scenetekke, så det blir en skikkelig boksekamp.

Denne runden er allerede spilt inn, og Stenberg røper at hun har valgt låta "I Don't Wanna See You With Her" en kjærlighetssang av Maria Mena. Teksten handler om det å se eks-en med en ny kjæreste, og det ligger en helt spesiell historie bak låtvalget.

Bonusmamma

- For et år siden var jeg i et forhold der jeg var bonusmamma for en liten jente. Vi fikk et spesielt bånd, og da forholdet tok slutt fikk jeg en hjertesorg jeg aldri har hatt før. Ikke misforstå, jeg ønsker henne alt godt, men den dagen hun får en ny bonusmamma, kommer det til å gå inn på meg.

Stenberg forteller at hun tolker låta på sin egen måte og er litt spent på hvordan det tar seg ut på skjermen.

- Jeg velger ikke "safe" låter og gaper kanskje litt høyt denne gangen. Sangen ligger så nært hjertet mitt, sier hun og fortsetter:

- Dene opptredenen ble veldig naken, så jeg er litt spent på om jeg klarer å holde tårene inne på slutten.

Stenberg er utdannet ved Guildford School of Acting, der det ikke bare handler om å lære seg en låt, men det Stenberg kalle "vite hvor du skal".

- Jeg velger låter som treffer meg og når jeg lærer en låt må jeg føle den, forklarer hun.

Om Lillen Stenberg går videre til finalen 9. desember gjenstår å se. Første hinder er duellen med Tora Jonassen på fredag.

- Endelig får jeg vist meg fram på selveste tacofredagen, smiler 25-åringen.