I dag har Thomas fått mange kondolanser

FIKK KONDOLANSER: Teatersjef ved Teater Ibsen; Thomas Bye har fått flere kondolanser i dag på grunn av Fredrik Fasting Torgersens død. I ti år har teatersjefen hatt en personlig engasjement for justismordsaken og selv laget en forestilling basert på Torgersen-saken.

FIKK KONDOLANSER: Teatersjef ved Teater Ibsen; Thomas Bye har fått flere kondolanser i dag på grunn av Fredrik Fasting Torgersens død. I ti år har teatersjefen hatt en personlig engasjement for justismordsaken og selv laget en forestilling basert på Torgersen-saken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Mange har sagt kondolerer til meg i dag - det er litt merkelig, men likevel forståelig, sier teatersjefen ved Teater Ibsen.

DEL

De siste 10 årene har han hatt et stort engasjement for Torgersen-saken. I dag tidlig ble det kjent at Fredrik Fasting Togersen er død, og Thomas Bye satt i øyeblikket TA ringte og skrev noen ord til de sakkyndige i Fasting Torgersen-saken.

- Jeg følte jeg måtte skrive noen ord i dag, jeg har fått lov til å følge de sakkyndige og noen jurister over tid, noe jeg setter stor pris på, sier Bye.

- Møttes flere ganger

Thomas Bye er trist i dag.

- Ja, jeg synes det er trist at han ikke fikk oppleve å bli frikjent. Han sa at han følte seg frikjent, og det er jo enda godt, men likevel. Han var jo gammel, men jeg trodde nok han skulle ha levd litt lenger, sier Bye.

I går spilte teatersjefen forestillingen 0 + 0 = 4 under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. En forestilling om justismord av og med Thomas Bye selv. I dag våknet han til nyheten om at hovedpersonen i forestillingen er død.

- Det er rart å tenke på at han døde omtrent da jeg spilte forestillingen om han. Han var på en måte så tilstede i meg og jeg føler at jeg kjente han så godt selv om vi ikke var direkte venner. Jeg har jo møtt han noen ganger.

- Var han glad for ditt engasjement?

- Ja i høyeste grad.

- Litt rart

På sin Facebook-side skriver han i dag: " Fredrik Fasting Torgersen er død. Måtte dette gjøre at kampen for å få ham renvasket øker i styrke."

Under dette innlegget har det også kommet inn flere kondolanser.

- Ja, det er litt rart, men det er jo på en måte forståelig.

- Kondolerer

Dette skriver folk på veggen til Thomas Bye i dag:

- Kondolerer Thomas-hvis det er riktig å si til deg!

- Kondolerer. Og signe arbeidet.

- Eit fint menneske er gått bort. Så synd han ikkje får oppleve å bli frikjent, det hadde han så inderleg fortent. Takk for din innsats for å reinvaske Fredrik.

Thomas svarer:

- Selv takk. Uten deg hadde det kanskje ikke vært noen 0+0=4. Jeg spilte forresten forestillingen i går. Rart da å våkne opp til nyheten om at han er død.

- Du la ned en solid innsats, Thomas. Kondolerer.

- Endrer noe

Teatersjefen har brukt mye tid på Torgersen-saken. Selv om Torgersen nå er død, vil likevel forestillignen leve videre.

- Ja, jeg vil fortsette å spille den, men jeg må nok endre på noe.

Artikkeltags