Smekkfullt på Suonis jul

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Ibsenhusets storsal var fylt til randen da Musikkforeningen Suoni spilte i gang sin tradisjonsrike julekonsert lørdag formiddag.

DEL

Dovregubbens hall inneholder drøyt 800 sitteplasser, og folk sto og satt i trappene for å få med seg konserten «Suonis jul». Til tross for det store tilbudet av konserter i ukene fram mot julaften, møtte folk mann- og kvinnesterke opp på gratistilbudet til det populære lokale orkesteret.

Mange er det også på scenen når Suoni og dirigent Øyvind Strand spiller opp. I tillegg til musikantene deltok koret Canto Libre og sangsolistene Nina Gromstad og Andreas Hoff. Suoni og Canto Libre åpnet med pomp, prakt og sangen «Gled deg til jul», bedre kjent som «Joy To The World», før de tok turen til Sverige og låten «Betlehems stjärna».

Gjengangere

«Suonis jul» har vært holdt årlig siden 1999.

- Det er sikkert noen av dere som var her den gangen også, sa Øyvind Strand henvendt til publikum innledningsvis.

I mange år holdt Suoni julekonsertene ute i foajeen, men etter ombyggingen flyttet de inn i storsalen.

120-årsjubilanten avsluttet med dette årets jubelsesong der høydepunktene har vært mange.

Et jubelår

– Høstens store jubileumsgalla sitter nesten ennå i veggene på Ibsenhuset, og av det mer spektakulære kan nevnes konserten på Gaustatoppen i august. Suoni hadde også en meget vellykket jubileumstur til Polen. Sjefsdirigent Øyvind Strand er også blitt feiret for sine 35 år som maestro for orkesteret, meldte musikkforeningen i et presseskriv i forkant av årets konsert.

I tillegg til et utvalg julemelodier, ble det på forhånd lovet nisseparade og Lucia-prosesjon.

Artikkeltags