Neil Young til Stavernfestivalen

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag melder Stavernfestivalen at selveste Neil Young står på plakaten kommende sommer. I tillegg slipper de løs navn som Åge Aleksandersen, Arif, Julie Bergan og Maria Mena.

DEL

– Vi er stolte over å kunne presentere Neil Young + Promise of the Real hos Stavernfestivalen 2016, sier festivalsjef Roger Albin.

Håpet er at klassikere som ‹‹My My Hey Hey››, ‹‹Needle And The Damage Done››, ‹‹Heart Of Gold››, ‹‹Rockin' In The Free World››, ‹‹Harvest›› og ‹‹Cinnamon Girl›› er låter legenden tar med seg på scenen til Larvik Golf Arena tidlig i juli.

– Vi klarer å fortsette etter Sting, Bob Dylan og Elton John. Legender, sier en fornøyd Albin.

En legende

Komponisten, vokalisten og gitaristen Neil Young har i over 40 år vært en av rockens store personligheter. På rockehistoriens alter regnes han av mange som nummer tre, med kun Elvis og Bob Dylan foran seg.

Neil Young har gitt seg i kast med ulike musikalske sjangre, alt fra country og blues til new wave, industri- og garagerock, men hans mest dominerende uttrykksformer har vært enten den rå og upolerte elektriske rocken eller den mer stillfarne folk/countrystilen.

Neil Young brenner ennå sin fakkel like sterkt, om ikke sterkere, enn noen gang.

Slipper også andre navn

Samtidig som Stavernfestivalen slipper denne legenden, slipper de også en norsk legende og noen godbiter til.

– Vi har også Åge Aleksandersen, Maria Mena Arif og Julie Bergan klare, sier festivalsjefen som prøver å få klart enda et artistslipp med flere navn før jul.

– Jeg sitter med mange gullkorn på blokka.

Han håper folk har tro på at det endelige artistprogrammet blir veldig bra.

– Neil Young er jo bare en i mengden av de vi skal ha i bredden, sier Albin og lover som alltid at det skal bli noe for de aller fleste når festivalen fyller tre dager med musikk på den nye arenaen som folk var så fornøyde med i fjor.

– Det blir en bra sommer nå også, lover Albin.

Artikkeltags