Slipper ny låt – og nå skal hun spilles på amerikansk radio

GLADLÅT: – Det er en gladlåt som i alle fall gir meg mye energi, sier Amalie Olsen om den ferske singelen hun slipper fredag.

GLADLÅT: – Det er en gladlåt som i alle fall gir meg mye energi, sier Amalie Olsen om den ferske singelen hun slipper fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Amalie Olsen slipper fredag en låt som hun mener passer godt i disse fotballtider. Nå har også amerikanske radiostasjoner vendt tommelen opp for hennes forrige singel. Det skyldes ikke minst systematisk arbeid av artisten.

DEL

Amalie Olsen gikk i studio i vinter med fire nye låter i ermet. For en måned siden slapp hun singelen «One Night Stand», og nå er «Finish What We Startet» tilgjengelig via strømmetjenestene.

Den handler i utgangspunktet om Amalies lidenskap for musikk, men budskapet kan overføres til hvilken som helst lidenskap, hevder hun. Ikke minst fotball, en idrett hun selv har hatt null interesse for – inntil årets VM ble sparket i gang.

Amalie har opptrådt for publikum på VM-torget utenfor Arkaden og er imponert over hvilken folkefest det har blitt, men det var under kampen mellom Spania og Portugal at hun ble bitt av ballbasillen.

Har sett nesten alle kampene

– Det var så gøy å følge med, fastslår 33-åringen, som har fått med seg mange av kampene siden.

Men den nye singelen ble født lenge før verdensmesterskapet.

– Jeg var på fotballtrening med sønnen min, og satt og hørte på en av låtmiksene da det ble scoret mål på banen. Det ga en skikkelig godfølelse.

Opprinnelig het utkastet til låten «Drive», men i løpet av studioprosessen ble både tekst, melodilinje og tittel endret. Nå er hun langt mer fornøyd med resultatet. Amalie Olsen har var med i «Idol» i 2004/2005 og kom helt til semifinalen. Hun har også medvirket i flere tv-programmer, som «X-faktor» og «Det store korslaget».

Lønn for strevet

Singelen «One Night Stand», som er inspirert av ei venninne som ofte tok med seg menn hjem, har fått spilletid på Radio Grenland, Radio Riks Oslo og NRK P3. Nå er den også tatt inn i varmen hos tre radiostasjoner i Oklahoma i USA. Målet er å få flere til å følge etter.

Å få en låt på amerikansk radio har lenge stått på Amalies «bucket list», og hun går systematisk til verks for å få det til. Amalie vil ta for seg stat for stat, og sende eposter til alle radiostasjoner som spiller musikk innen pop- og countrysjangrene.

– Det viser seg å være ganske mange, ler Amalie, som nå er i gang med Texas.

Hun styrer selv alt som har med musikken å gjøre, men det blir fort lange dager når hun også er mor og har andre jobber ved siden av.

– Det er dritslitsomt, men derfor er det ålreit når man plutselig får lønn for strevet.

9. juli kan publikum oppleve Amalie Olsen live på Wrightegaarden gjennom klubbkonseptet «Hagefestivalen presenterer». Der stiller hun med fullt band. Å opptre på den godt etablerte arenaen, hvor hun har vært publikummer på mang en konsert, har vært en liten drøm lenge. Nå går også den drømmen i oppfyllelse.

Torsdag ble det dessuten klart at artisten er booket til Treungefestivalen. Hun skal opptre på den første festivaldagen.

Artikkeltags