Det var torsdag i forrige uke at 25-åringen gikk videre i TV2s musikkonkurranse «The Voice–Norges stemme».

– Jeg sang for det meste med øynene igjen og åpnet dem bare innimellom for å se om noen hadde snudd seg. På slutten tenkte jeg at nå er løpet kjørt, men fikk sjokk da jeg så at Yosef og deretter Martin Bjercke snudde seg, forteller hun og legger til at det var godt å få bekreftet at det hun driver med holder nivået.

Glemmer aldri

– Yosef fra Madcon sa at alle her er flinke, men vi er på jakt etter de eksepsjonelle og du er eksepsjonell. Tidligere har jeg fått høre av lærere at vokalen min ikke er sterk nok, så det øyeblikket glemmer jeg aldri, smiler Lillen.

Nå venter en såkalt duellrunde i den populære konkurransen. Her skal Stenberg synge mot en annen deltaker, og denne gangen får hun ikke velge låten selv. Det skal mentoren Yosef gjøre.

– Det blir spennende å se hvilken låt han tror jeg vil prestere bra på. Han kommer jo fra en helt annen sjanger enn meg.

Denne uken er Lillen tilbake i hverdagen i jobben i Knøttene familiebarnehage. Men deltakelsen i «The Voice» har gitt mersmak. Både fordi TV2s opplegg er lærerikt og fordi hun møter likesinnede og folk i bransjen.

God atmosfære

– Vi har et flott team rundt oss som ivaretar oss og støtter oss dersom det oppstår noe, sier Stenberg og nevner kleskrise eller dårlig følelse på en låt som eksempler på ting som kan oppstå.

– Dessuten trodde jeg at siden det var en konkurranse ville de andre deltakerne ha litt spisse albuer, men det er en god atmosfære. Jeg har bare møtt fine folk som er med. Det er et godt samhold blant deltakerne og vi har en trygghet i hverandre.

Når hun er tilbake på tv-skjermen er hun litt usikker på. Denne uken og neste er det fortsatt såkalte blindauditions, før alle deltakerne til neste runde er klare. Hvem Stenberg møter til duell vet hun ikke, men tipper at det blir en deltaker som er ganske lik henne.

– I tidligere serier har det vært to relativt like artister som møter hverandre.

Solokonsert

Allerede på søndag er hun hyret inn til sin første solokonsert under Vestfoss Marken i Hokksund. Her er mellom 20–30 000 innom i løpet av helga, og Stenberg tror det vil bli fint å vise seg fram.

– Under denne konserten blir det ikke bare en sang, men flere, både mine egne låter og cover, forteller hun.

Med seg har hun noen venner på piano og gitar og en korist.

– Det har alltid vært en fjern drøm om å få lov til å leve av å skrive musikk og gi ut låter. Nå føler jeg at drømmen er innen rekkevidde. Dette er bare begynnelsen.