Teater Ibsen må dessverre avlyse turneen av «Lille Eyolf» på grunn av dødsfall i nær familie til en av de involverte. Billetter blir refundert, opplyste teatret mandag.

De fire siste forestillingene som er planlagt vist i Skien mellom 8. og 15. mai vil gå som normalt, ifølge regionteatrets spilleliste.

Den Berlin-baserte regissøren Silvia Rieger står bak Teater Ibsens versjon av «Lille Eyolf». Forestillingen har skapt debatt, og publikum ser ut til å være delt i to leire. Flere har uttrykt begeistring, mens andre har vendt tommelen ned.

Utfordrer publikums teatersyn

Norsk Shakespearetidsskrifts kritiker var en av de som tok turen til Skien i premiereuka, og han innledet sin anmeldelse med følgende ord: «I Skien torsdagen den 12. april slog det ner en bomb i form av en avantgardistisk teaterföreställning som väl ingen i Norges land har sett maken till».

Teaterledelsen på sin side har sett seg nødt til å advare publikum om at oppsetningen «neppe er noe for de som foretrekker Ibsen slik man normalt ser ham iscenesatt» - «men det passer svært godt for deg som ønsker å se noe annerledes og utfordrende!», skriver de på sin hjemmeside og på Facebook.

Turnéavlysningen er ikke den første endringen som er gjort i vårens spilleplan. I den første uka stykket ble spilt, valgte teatersjef Thomas Bye å avlyse en lørdagsforestlling for å skåne skuespillerne, da Ibsen-stykket er svært fysisk krevende for dem å gjennomføre.

Les også: - Ekstremt fysisk utmattende for skuespillerne

Uka før ensemblet skulle ut på turné i Telemark, hadde 450 personer sett de ordinære oppsetningene av «Lille Eyolf», skriver Varden.

Teatersjefen skulle gjerne solgt flere billetter. Tilbakemeldingene kan tyde på at forestillingen vekker nysgjerrighet hos noen, mens andre kanskje vegrer seg for å se den.

Les også: Forestillingen som provoserer: Etter få minutter begynte publikum å gå