Arbeidet med nytt museumsbygg skrider frem

DELEGASJON: Delegasjonen fra Senterpartiet, med Åslaug Sem Jakobsen i spissen, fikk et innblikk i drift og utvikling av Telemark Museum. Foto: Bjørn Rudborg

DELEGASJON: Delegasjonen fra Senterpartiet, med Åslaug Sem Jakobsen i spissen, fikk et innblikk i drift og utvikling av Telemark Museum. Foto: Bjørn Rudborg

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Arbeidet med nytt museumsbygg i Brekkeparken går fremover. – Det skjer ting hele tiden, forsikrer prosjektleder Bjørn Rudborg ved Telemark museum.

DEL

Tirsdag fikk nybakt medlem i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Åslaug Sem-Jakobsen (Sp), et innblikk i framdriften med nytt museumsbygg og selve driften av museet.

Prosjektet er kostnadsberegnet til 128 millioner kroner og Telemark museum har søkt om støtte til en tredjedel, 42 millioner kroner, fra Kulturdepartementet.

– Alt av kalkyle- og beregningsgrunnlag er ferdig slik at det kan konkurreres om anbud, forteller Rudborg.

Han legger til at Telemark museum har bedt om et møte med den nye politiske ledelsen i kulturdepartementet.

– Det er vi blitt bedt om å gjøre og nå har vi gjort det. Nå sikter vi mot revidert statsbudsjett i mai. Det er mye venting og ofte en tålmodighetsprøve, men sånn er det bare. Vi tåler å vente ut 2018, men ikke så mye lengre, da blir tallene våre gamle. Men vi er optimister og ved godt mot!

Innblikk

Åslaug Sem Jakobsen fra Notodden er ny i familie- og kulturkomiteen. Derfor har hun tatt seg en miniturné i hjemlige trakter. Med seg hadde hun Sp-politikeren Trond Ballestad fra Skien senterparti og Ida Riis-Johansen fra Senterpartiets partikontor i Telemark.

– Siden jeg er ny vil jeg vite hva jeg snakker om når jeg argumenterer for midler. Derfor inviterte jeg meg selv, smiler Sem-Jakobsen.

Senterpartiet har i sitt alternative statsbudsjett lagt inn en startbevilgning til prosjektet.

– Telemark museum har kommet veldig langt i planleggingen. Nå gjenstår det bare at staten trår til. Jeg forstår skuffelsen i statsbudsjettet i høst, men nå har vi fått en ny kulturminister som jeg har høye forventninger til. Nå forventer jeg at Venstre i regjering utgjør en forskjell, og at byggestart kan iverksettes, sier hun.

Jobbe hardt

– Jeg skal i hvert fall jobbe hardt mot samtlige politikere i komiteen og forsøke å overbevise dem om at et nytt bygg i Brekkeparken er den beste løsningen, forteller hun.

Politikerne fra Senterpartiet fikk også oppdatert informasjon om planene for Henrik Ibsen museum på Venstøp, der arbeidet med tilbakeføring av hovedbygget til Ibsens tid er igangsatt som prosjekt, før ferden gikk videre tirsdag.

Artikkeltags