Ikke alt gikk som smurt da Igor & Co. skulle leke doktor

PÅ TV: Igor Dunderovic, Vidar Letho og Erik Mogeno får testet kunnskapene sine i tv-programmet «Hva feiler det deg?».

PÅ TV: Igor Dunderovic, Vidar Letho og Erik Mogeno får testet kunnskapene sine i tv-programmet «Hva feiler det deg?». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: – Det som frustrerte oss mest, var at vi ikke klarte å gjette magesår. Alle rundt meg har jo magesår, sier Igor Dunderovic. Torsdag ser du han, Vidar Letho og Erik Mogeno i NRK-programmet «Hva feiler det deg?». Samme kveld kjører de trippelshow på Folque.

DEL

Med tv-opptredenen håper de å skape litt blest om Stand up Grenland (SUG), som har flere arrangementer på trappene framover.

Trioen sendte en auditionvideo til NRK, filmet av Kenneth Fjellbu Kristiansen, og ble deretter plukket ut til å delta i sesong to av programserien.

«Hva feiler det deg?» er en medisinsk kunnskapslek der to lag konkurrerer om å stille diagnoser på ekte pasienter på tv. NRKs faste legeteam konkurrerer mot tre representanter fra folket med nettbrett. Igor kan ikke røpe hvordan det gikk, bortsett fra den nevnte diagnosen som han mener var ganske banal, men som de likevel bommet på.

Skremt i studio

 – Vidar Letho har sett alle episodene av «Hva feiler det deg?». Han tenkte at dette måtte han være med på, han måtte bare finne et par gærninger til. Han fant oss. Mange vil jo ikke være med på slike ting, flirer Igor Dunderovic.

Han minner om at det ikke er direkte flust av komikere i Grenland og Telemark å ta av, men satsingen Stand up Grenland kan likevel vise til ganske bra utvikling de siste to årene, påpeker han.

Se guttas auditionvideo her:

– Det var kjempegøy å være med på, men vi ble litt redde for produksjonslederen til NRK som måtte være effektiv og kjempestreng. Vi prøvde jo å være uanstrengt løssluppne, men hun drepte all kreativiteten vår, ler Igor. – Men legene var kjempekule.

Mer på gang

Etter at episoden er sendt på NRK, kjører trioen live-show på stamstedet Folque café i Skien sentrum. Det blir en slags «Best of-runde» med de tre. Henrik Berg Larsen kommer også for å instruere en impro-komedie med Erik, Vidar og Igor på scenen.

Stand up Grenland har mer på plakaten utover våren. SUG har inngått samarbeid med Menstad bydelshus om live-podcast-show med lokale impro-komikere, og det første går av stabelen 23. mars med Igor, Henrik Berg Larsen og Thomas B. Lien.

Under overskriften «Grenlandsfjas» fortsetter improvisasjonskomikken på Menstad 4. mai og 1. juni.

SUG skal videre sette opp show med Vidar Hodnekvam med flere den 6. april, og Sturla Berg Johansen er blant dem som kommer 4. mai.

Artikkeltags