Fornyelse skal redde Snipetorpmarken

POP: Tusenvis gjestet Snipetorpmarken i Skien søndag. Men flere av de som arrangerer er utslitte og håper nye ildsjeler vil engasjere seg. Det er også et ønske om kommunal støtte.

POP: Tusenvis gjestet Snipetorpmarken i Skien søndag. Men flere av de som arrangerer er utslitte og håper nye ildsjeler vil engasjere seg. Det er også et ønske om kommunal støtte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: - Skal det bli Snipetorpmarken i 2018, må vi ha nye hjelpere og kommunal støtte, sier arrangørene. Kultursjefen tar tak og er innstilt på et møte.

DEL

Det er Thove Marie Johansen som uttaler seg som arrangør. Hun er styreleder i Snipetorp og omegn velforening, foreningen bak Snipetorpmarken.

Mandag var hun trøtt etter arrangementet søndag der tusenvis av mennesker deltok.

Vil egentlig ikke legge ned

- Det er ingen som egentlig vil legge ned noe som helst, forsikrer Thove Marie Johansen.

Og hun presiserer at det ikke er snakk om å legge ned fordi velforeningen ikke får kommunal støtte.

- Men flere av oss har vært med i en årrekke, og vi blir slitne. Derfor må folk kjenne sin besøkelsestid og melde seg til å være med neste år, først og fremst beboere på Snipetorp, men gjerne også fra andre steder i byen.

Snipetorpmarken ble søndag arrangert for 30. år på rad.

Utgifter

- Dere har ikke fått kommunal støtte tidligere. Vil det altså hjelpe?

- Ja, vi har en del utgifter i forbindelse med kulturelle innslag, så kommunal støtte hadde hjulpet noe, ingen tvil om det.

Mye gikk bra søndag, men Johansen har registrert at ikke alle annonser kom inn i avisene slik de skulle og at de heller ikke fikk til dette med bymøbler. Dette følges opp.

- Men det viktigste er at vi får inn nye folk til å ta et tak. Som kjent: Nye koster feier best.

Hun vet ennå ikke hvordan årets arrangement gikk økonomisk. I fjor gikk det i null.

Viktig med de frivillige

Kultursjef i Skien, Guro Honningdal, lover et møte med Johansen og eventuelt andre i velforeningen i løpet av 14 dager. Hun kan bekrefte at kommunen ikke har gitt økonomisk støtte til Snipetorpmarken tidligere, men at det heller ikke er søkt om slik støtte.

- Derimot er det tidligere gitt praktisk hjelp, opplyser Honningdal.

- Vil kommunen ha Sniptorpmarken i 2018?

- Ja, de frivilliges innsats er viktig for oss, og vi håper på arrangement videre framover. Først får vi åpne for en dialog om hva som trengs.

En oppfordring

Skiens varaordfører, Erik Næs i Kristelig folkeparti, kjenner ikke i detalj til hvilke behov arrangørene av Snipetorpmarken har for økonomisk støtte i årene som kommer. Han uttalte til TA før det ble kjent at kultursjefen ville møte arrangøren:

- Men jeg vil oppfordre både dem, og forsåvidt andre velforeninger som har spesielle behov, om å ta kontakt med kommunen om et mulig samarbeid. I dette tilfelle er det nærliggende å tenke seg at rådmannen eller kulturetaten er de rette instanser, sier Erik Næs, som ikke vet om kommunen har drøftet sin rolle når det gjelder dette arrangementet.

En kjempejobb

- Har Sniptorpmarken livets rett videre?

- Som andre lignende begivenheter er Sniptorpmarken avhengige av at frivillige stiller opp. Det virker som om det gjøres en kjempejobb for å få dette til, og jeg tror alle i Skien håper dette arrangementet fortsetter også i årene som kommer, avrunder varaordføreren.

Artikkeltags