Gå til sidens hovedinnhold

- Den tiltrekker seg jo litt ekstra oppmerksomhet

Artikkelen er over 6 år gammel

Fløyta til Tore Aune er i en klasse for seg. Når den står på gulvet, støttet opp av et eget stativ, minner den mest om noe hentet fra science-fictionsjangeren.

- Dette er en kontrabassfløyte. Det er ikke mange av dem i Norge. Nå tror jeg det er tre, men min var den første, kan Aune fortelle.

Han både selger fløyter og spiller selv, og dette er tredje året han har tatt turen fra Trondheim til Skien for å delta på fløytefestivalen. Og da en kontrabassfløyta selvsagt med.

- Den tiltrekker seg jo litt ekstra oppmerksomhet, det er mange som vil komme og prøve den.

POPULÆRT

Og det stemmer, så snart det er en pause i programmet, strømmer det til folk som gjerne vil spille på en av landets største fløyter. Men det er ikke så enkelt.

- Du må ikke blåse så hardt. Prøv å ha litt mer jevn pust.

Den store kontrabassfløyta skal få briljere i fløytekoret i Skien kirke lørdag kveld, under avslutningskonserten til Fløytefest.

- Det er nok ikke den som dominerer mest på lyd, men den gir en solid «bunn», så man merker fort hvis den ikke er der, fastslår fløyteentusiasten fra Trondheim.

FESTIVAL

Dette er åttende året Fløytefest arrangeres i denne formen, og entusiaster fra hele landet har tatt turen til Skien for å delta på workshops, høre foredrag og treffe likesinnede.

Det store trekkplasteret på årets program er den internasjonalt kjente fløytisten Wissam Boustani, som blant annet holdt foredrag og konsert under Fløytefest.

- Det er selvfølgelig veldig stas å få besøk fra «øverste hylle» sier hovedarrangørene Øystein Thomessen og Arild Andersen, som er fløytelærere på henholdsvis kulturskolen og Skien VGS.

De er fornøyde med at folk kommer langveis fra for å delta på den lille festivalen.

- Det er veldig sosialt og hyggelig. Og så kommer det folk i alle aldre. Den yngste vi har her i år er 8, og i fjor hadde vi en deltaker på 81.

- Men vi håper at enda flere lokale fløytister vil delta. Det er en oppfordring fra oss.