800 ville i parken

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Det ble både mord og mysterier i Brekkeparken lørdag. Og «alle» ville inn.

DEL

Allerede en halvtime før portene åpnet i Brekkeparken lørdag, stod det flere hundretalls mennesker på utsiden og ventet utålmodig på å få komme inn. Dette er første året museet arrangerer «Påske i parken», men etter responsen å dømme blir det neppe siste gang.

– Vi hadde håpet på at det skulle komme i hvert fall 500. Men jeg tror nok vi overstiger det antallet. Det er vi selvsagt veldig fornøyde med, sa Christine Hermansen fra Telemark Museum.

Etter at portene ble stengt og besøkende telt opp, ble det klart at det var 777 betalende. Og siden barn under tre år går gratis, vil det si at det sannsynligvis var over 800 gjester i parken.

Mord

Og spennende fikk de det. Museet har tidligere hatt stor suksess med «Skrekkeparken». Og også påsken er tid for mord og mysterier.

Se flere bilder her:

Denne gangen viste det seg at det hadde skjedd noe alvorlig på Søndre Brekke; den unge, svenske grevinnen Alma hadde blitt funnet død og underlige ting har skjedd. Og de 800 gjestene ble invitert med for å prøve å finne en løsning på det innfløkte mysteriet.

På ulike steder i parken var det mulig å finne ledetråder. På kirkegården lå det noen mystiske, røde roser, og inne i huset gikk sladderen, både på kjøkkenet og blant de fine frøknene i stuen.

Fra Bergen

På en benk ved lysthuset møtte vi et firkløver som prøvde å komme fram til en løsning. Nina Solberg Nygaard og Bjørn Nygaard hadde tatt turen over fra Bergen denne helgen for å være sammen med barnebarna, Eira (6) og Torjus (3).

– Ja, vi har bare begynt på runden. Men kanskje vi kommer fram til noe etter hvert.

Og skulle det skorte på løsninger, så var om ikke annet været aldeles praktfullt. Våren har kommet til parken, og lilla krokuser har stukket hodene opp av jorda.

– Det var veldig deilig her. Finere vær enn hjemme i Bergen.

– Men jeg tror ikke vi hadde flaks. Har dere ikke alltid så fint vær her?

Tradisjon

Og for dem som ikke var så interessert i å løse mysterier denne dagen, var det mye annet å ta seg til. Maling av påskeegg var en suksess. Pannekakeløp er også en gammel påsketradisjon som ikke så mange barn i dag har vært borti. Og uansett om man ikke skulle ha god nok kontroll på både løping og snuing av pannekake, så vanket det trøstepremier til alle som ikke vant – nemlig pannekake.

Artikkeltags