«Seks selger visst», står det på plakaten som reklamerer for årets julebordshow i regi av Lena Barth Aarstad og Jannicke Irwin Abrahamsen. Hovedpersonene poserer kokett i nissedrakter à la Mariah Carey mens de lokker med hiten «All I Want For Christmas Is You». Låten står for første gang på repertoaret deres.

Godt over 1800 har tatt hintet og sikret seg billetter til duoens sjette show på Parkbiografen. Premieren fredag 18. november er utsolgt.

Helaften er mest populært

– Seks av ni kvelder er mer eller mindre utsolgt når det gjelder billetter til både mat og show, men det går an å kun se showet på galleriet, og der er det stort sett noen ledige billetter hver kveld. Det er det ikke alle som vet, opplyser Lena Barth Aarstad.

Det har blitt en tradisjon for mange å samles ved bordene i Parkbiografen i førjulstida.

– Mange kommer igjen, og nye kommer til. Det er kjempeinspirerende for oss, sier Jannicke.

– Og vi stiller med et helt nytt show. Vi resirkulerer ikke noe, fastslår Lena.

Enige om det meste

De to trekker folk i alle aldre, og utfordringen er skape innslag som treffer bredt. Men hver gang de er i gang med å øve inn et nytt show, dukker det opp nye ideer som de kan spare til neste gang. Allerede i februar, når regnskapet for fjorårets show er i boks, begynner Lena og Jannicke å planlegge neste julebordssprell.

Hovedfokuset ligger på det musikalske materialet, men de prøver også å være aktuelle.

– Vi satser ikke hundre prosent på et julemateriale, understreker Lena Barth Aarstad.

Julekonsertmarkedet er tross alt ganske mettet, mener de.

Artistene fant tonen på scenen allerede i 2009 gjennom forestillingen «Great Grenland Girls». – Vi jobber veldig godt sammen. Vi har lik musikksmak og lik humor, forteller Lena.

De er enige om nesten alt, og Lena, som også er ansvarlig for sitt eget sommershow, synes det er deilig å kunne dele risiko og arbeidsoppgaver med en annen. De gjør en rekke oppgaver som publikum neppe tenker over, for showgjengen gjør langt mer enn å stå på scenen.

Travel høst

– Vi står for produksjonen og alt. Pugginga kommer ofte i siste liten. Jeg husker første gangen, da vi lurte på om vi hadde husket alt fra tannpirkere til teskjeer og salt på bordene. Vi sto og brettet servietter og tenkte «Oi, vi skal jo spille det showet også». Nå står alt linet opp, klart til bruk, og vi har sikkert brettet 10 000 servietter til nå.

I år som tidligere stiller de med fullt band i ryggen, ledet av Espen Gjelstad Gundersen.Både han og jentene er samtidig involvert som henholdsvis musikalsk leder og instruktører for Sykehusrevyen, som solgte ut 1500 billetter på rekordtid. Denne premieren er 9. november, så det er travle uker.

Og fra og med egen premiere 18. november lever de med ribbeduft i fem uker.

– Det blir en tradisjon, det også.