Daglig leder på Parkbiografen, Linn Thomassen, har ikke hatt en frihelg siden i sommer. Den siste tida er det Sykehusrevyen og Lena og Jannickes julebordsshow som har fylt opp det tidligere kinolokalet. Bortsett fra én kveld har det vært fulle hus på alle revyforestillingene. Nå satser Linn Thomassen og barsjef og markedsansvarlig Camilla Wærvågen på flere åpne arrangementer utover vinteren og våren.

Det foreløpige konsertprogrammet avslører en viss musikalsk spennvidde.

- Det er gøy å ha et litt variert program. Det er også viktig i lille Skien å prøve å ha noe for alle, uttaler Linn Thomassen.

Velger det trygge og kjente

- Hvordan vil du oppsummere 2016?

- Det har vært utrolig gøy. Vi ser at utviklinga går i riktig retning. Det hender at jeg sover litt dårlig innimellom, og man kan ikke bare booke artister etter egen smak, men jeg skulle ønske at flere turte å gå og oppleve noe nytt, ikke bare gå på konserter med favorittbandene sine. Folk trenger ikke alltid dra til Oslo for å høre ny musikk. Det finnes muligheter rett utenfor døra her hjemme.

Når Thomassen og Wærvågen slipper billettene fredag, er Death By Unga Bunga og Kråkesølv første navnene ut. De kommer til Skien 21. januar. Førstnevnte har tidligere gjestet Rockeklubben i Porsgrunn. For de som ikke fikk med seg konserten kommer det nå en ny sjanse i nabobyen når begge bandene svinger innom under norgesturneen de skal ut på.

 

28. januar er det norsk bluegrass som gjelder, både for liten og stor. Ila Auto skal gi en familiekonsert, «Blågress for smågress», som et ledd i Lørdagsbarn-programmet, og kveldskonsert på Parkbiografen.

Folkrocbandet Byting fra Midt-Telemark har spilt for fulle hus på Mariannes i Skien. De står blant annet bak musikken til tv-serien «Norske rednecks».

- De har ønsket seg til Parkbiografen, og flere gjester har ønsket seg bandet, så jeg tror dette blir veldig gøy, sier Linn Thomassen.

Et helt annet uttrykk har Thomas Dybdahl, som i februar slipper sitt sjuende soloalbum. 3. mars står han på Parkbiografens scene.

- Det er ikke ofte jeg bruker ordet magisk, men dette tror jeg blir helt magisk, fastslår Thomassen.

- Jeg tror han passer godt her hvor det er så bra lyd i lokalet, supplerer Camilla Wærvågen.

 

De har også jobbet en stund for å få tak i Odd Nordstoga, som gjør en akustisk soloturné utpå våren. 10 mars kommer han innom Skien. Blant de mer lokale innslagene finner vi en dobbeltkonsert med Rune Sanden, som slipper soloplate neste år, og familiebandet The Espelids fra Treungen. Det skjer kvelden etter Nordstogas opptreden.

Manges favoritter

Kvelertak er av enkelte blitt utropt til Norges største og beste rockeband. Siden debuten i 2010 har de blandet punk, hardrock og metall til en eksplosiv miks. Det har vanket spellemannpriser, og norske tekster har heller ikke hindret dem i å turnere hardt i utlandet. 30. mars besøker de Parkbiografen.

- Kvelertak ser ut til å være favorittbandet til store deler av byen her. De er ønsket av mange, kommenterer Thomassen.

Før konsertene begynner i januar, skal Parkbiografen holde åpent 2. juledag med Freddy Kalas på plakaten. Denne kvelden pleier det å være lange køer overalt på byen, - Her er det god plass, og det er viktig å ha et godt tilbud også til 18-åringer, hevder Linn Thomassen og Camilla Wærvågen.

De minner om at dette er det eneste utestedet med 18 års aldersgrense i Skien.

Vinter- og vårprogram for Parkbiografen

21. januar: Death By Unga Bunga og Kråkesølv

28. januar: Lørdagsbarn med Ila Auto, samt kveldskonsert med samme band.

18. februar: Byting

3. mars: Thomas Dybdahl

4. mars: Lørdasgbarn med Tullerusk (Ingrid Nåvik Grønlund, André Kassen og Erik Damberg)

10. mars: Odd Nordstoga

11. mars: Rune Sanden og The Espelids (dobbeltkonsert)

30. mars: Kvelertak

8. april: Russekickoff 2017 i regi av Landstreff Telemark

15. april (påskeaften): Paal og Paal med band

17. mai: Feiring av nasjonaldagen

(Flere arrangementer kommer)