«Allsang om høsten» er den talende tittelen på arrangementet som finner sted på Parkbiografen i Skien. Sommerlig «Allsang på Grensen»–stemning er skiftet ut med det som ligger an til en lun miks av konsert, teater, allsang og remix-art.

Ida Høy har teaterbakgrunn, og lørdagens program bærer preg av det, da flere av bidragsyterne er skuespillere.

Høy har regien på konserten som har artister som Paal Flaata, Signe Salvesen, Hanne Amalie Smedstad, Thomas Bye, Mari Dahl Sæther og Kasper Skovli Botnen på programmet. Skuespiller Hadle Reisæter, som er bosatt i Sauherad, skal være konferansier og forsanger. Han vil lede kvelden sammen med pianist Espen Gjelstad Gundersen fra Skien.

Lover overraskelser

– «Allsang om høsten» skal være en opplevelse for folk som liker å synge, og folk som liker å høre på folk som synger. Og det er jo de fleste. Man må med andre ord ikke synge selv for å delta. Publikum velger helt selv om de vil gjemme seg bort i et hjørne eller om de vil danse på bordet. Begge deler er lov. Det vi lover er god stemning, masse allsang, strålende konsertinnslag og humoristiske overraskelser. Som en gammeldags cabaret, opplyser Ida Høy.

 

Paal Flaata skal synge fra den nye plata si, pluss at han skal fremføre en kul, musikalsk overraskelse, legger hun til.

Publikum vil få utlevert et teksthefte som de kan følge med i når sanger fra Elvis Presey, Bjørn Eidsvåg, Ray Charles, Frank Sinatra, Ingebjørg Bratland og flere til skal tolkes.

En lokal dugnad

– Det hele er et slags kunstnerisk dugnadsarbeid for å få i gang en forhåpentligvis ny tradisjon som kan gjentas flere ganger i året. Allsang er et fantastisk samlende fenomen, som sprer musikkglede, gir fellesskapsfølelse og energi uavhengig av alder, kjønn og etnisitet. Vi mener dette kan fungere som et samlende tiltak i byen, og vi setter fokus på det lokale ved å benytte oss av lokale kunstnere og forhandlere, melder regissøren.

Slår konseptet an, kan det med andre ord blir flere slike kvelder på Parkbiografen.