14. september er slippdatoen for albumet «Stemme lengter».

Låtskriveren og artisten fra Skien har varmet opp lytterne med tre singelslipp siden mai. Selv om hun er vant til å møte publikum ved scenekanten, var utgivelsen av den første låten, «Det går ikke over før jeg er gjennom», en litt nervepirrende opplevelse. Nå føles alt annerledes.

Låten har i sommer vært å høre på NRK Østafjells, RadioSignal, Ordentlig Radio og Radio Grenland.

30-åringen har også presentert sangen «Uansett (Du er ikke usynlig)», mens «Hvorfor er det ingen som spør etter meg» er tittelen på den tredje singelen fra debuten. Tittelen er talende nok, men Ingvild synes likevel det er en tanke utfordrende å definere hva hun vil med låten.

– Det var en som kom bort til meg og spurte: «Har du gitt ut den sangen om ensomhet?» Det traff bra, jeg skjønte med en gang hvilken låt det var snakk om, slår hun fast.

Ingvild Homme har fått laget en musikkvideo til singelen, og hun synes Malin Christìn Longva, som er kreditert for regi, filming og klipping, har klart å fange følelsen som dominerer låten. Inés M. Belli er danseren som seerne følger i videoen.

Sjekk ut videoen her:

Albumet «Stemme lengter» er produsert i Oslo av Ingvild Homme i samarbeid med Øyvind Røsrud Gundersen. Det blir tilgjengelig både digitalt og som cd – og utgivelsesprosessen føles slettes ikke skummel lenger.

– Jeg har en uventa følelse av å være veldig klar. Det er en spenthet, men en god spenthet, til min egen store overraskelse, sier Ingvild.

LES OGSÅ: Da hun var yngre ville hun ikke stå på scenen – nå er hun klar for å spre musikken til flere

Hun gleder seg til å stå på scenen i Parkbiografen. Dit tar hun med seg musikerne Jørgen Nordby, Eirik Hansen og Andreas Rødland Haga som også har medvirket på plateinnspillingen. Vokalistene Ingrid B. Halle og Linnea Dale, begge fra Skien, skal gjøre en gjesteopptreden på en av sangene.

Det blir flere muligheter til å oppleve Ingvild live i høst. 28. september spiller hun i Kristiansand, og 15. november står Oslo for tur, men allerede 22. september gir hun en minikonsert på Porsgrunn andelsgård, under åpningen av Øko-uka i Telemark. Artisten pendler for tida til Bø der hun går på forfatterstudiet, og lørdag 6. oktober skal hun varme opp for Jonas Alaska når han legger høstturneen sin innom Bø jazzklubb.