Gå til sidens hovedinnhold

Har signert treårs platekontrakt

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Nå tar det av for Rune Sanden, som har skrevet kontrakt med bookingselskapet Artistpartner og plateselskapet Hells Bells. Nå blir det utgivelse av singler, ep og plate i tillegg til en rekke spillejobber. – Dette er artig og helt sprøtt.

Det sier rytmegitarist og manager Hans Tore Sanden, som nå endelig kan gå ut med nyheten. I forrige uke ble treårsavtalen med plateselskapet underskrevet. Rune Sanden består av medlemmer fra bandet som tidligere het Modesty, og er virkelig i startblokka til noe stort.

Bedre enn Rotlaus?

Markedssjef Tonje Hovde i Tylden har stor tro på Rune Sanden. Selskapet har fordelt artistene på flere underselskap ut fra sjangere, dermed kommer Rune Sanden på Hells Bells Records.

– Vi har et annet band, Rotlaus, som har gjort det utrolig bra og truffet markedet på spikeren. Vi tror at Rune Sanden kan bli vel så bra. Det blir kjempegøy å jobbe videre med dette, forteller hun.

Plateselskapet ble tipset av Svein Bye i Artistpartner, og de fire i ledelsen var samkjørte.

– Vi var helt enige, dette er det framtid i. Rune Sanden har så mye låter på lager. Dette er den rette tida for den type musikk. Vi er veldig entusiastiske og vi vet at Rune Sanden er veldig musikalsk og et multitalent. Det var inntrykket vi fikk, forteller hun.

Klare til å satse

Rune Sanden er klare til å satse. Frontfiguren med samme navn er gitarist, vokalist og låtskriver er kulturskolerektor i Nissedal, og noen prosent lærer, jobber nå 50–60 prosent.

– Nå har han mer tid til musikken, med blant annet fri hver fredag, forteller manageren. Selv har han hatt familieråd hjemme, og fått tillatelse til å satse mer på musikken.

– Vi er innstilt på å spille de fleste helgene i året som kommer, forklarer han. Allerede denne helga spiller bandet på Spiseriet på Øvre verket, før det er klart for konsert i Hardanger 5. juledag, Granvin samfunnshus.

– Det er helt tydelig at dette er drømmen. Da er det viktig å satse for fullt. Det må ligge i bunn og gi alt for å nå dit man ønsker, mener markedssjef Tonje Hovde.

Finne en stil

Rune Sanden rendyrker nå sin musikalske form med tekster på Treungen-dialekt og musikk som han kaller for telemarksrock.

– Kanskje først og fremst kjennetegnet ved fengende og allsangvennlige melodier med innslag av folketoner spilt på gitar, forklarer manager Hans Tore Sanden.

Han forteller med et lite smil at Rune Sanden og bandet hans ikke kommer unna en liten «make over» før Rune Sanden skal presenteres for et større publikum.

Midt under det første møtet med Artistpartner tok nemlig leder Svein Bye et grundig blikk på hovedpersonen og gutta i bandet og kommentere raskt:

– Så må vi finne en passende stil som for dere.

Mye ros

Som TA tidligere har skrevet har Rune Sanden blitt fanget opp av NRK P1, etter at debutplaten «Til jakt på lykka». Låta Draumar er blitt A-listet på Telemarkssendinga.

Debutplata til Rune Sanden ble i september 2017 også plukket opp og anmeldt i Norsk på norsk på NRK P1. Finn Ludvig Berntsen som anmeldte plata sa blant annet dette: 

«Plata gir en frisk følelse, med et tett og samspilt band med mye spilleglede. Ganske overbevist om at det er mange låter her som kan gjøre seg bra som allsang på konsert.

Låtskriveren er basert i Treungen, resten i Skien. Mest oppmerksomhet i 2017 fikk Rune Sanden kanskje da han for første gang i beste sendetid fikk spille på hovedscenen under lørdagen program foran 2500 publikummere på årets Treungenfestival.

En av lederne bak Treungen festivalen Merethe J. Reinskås skrev på Rune Sanden-siden på Facebook etter å ha hørt låta «Sjampanje»:

– Vårens vakreste eventyr! Eit særs godt håndverk av Rune Sanden. Dette er rett og slett balsam for sjela.

Signert avtale

På bakgrunn av den økte oppmerksomheten og interessen rundt Rune Sanden via radiospilling og et økende rykte som en strålende liveartist ble han oppringt og invitert til Artistpartners lokaler i Oslo for en samtale. Det endte raskt med en fullverdig samarbeidsavtale med Artistpartner.

– Det betyr at Rune Sanden endelig kan bruke mer tid på det han liker best av alt fremover, nemlig å lage låter. Fordi han heretter kan overlate booking, promotion og management til Artistpartner, som har spesialisert seg på disse oppgavene, sier manager Hans Tore Sanden. Neste år kan det bli så mye som 30-40 spillejobber.

Artistpartner er et av de største bookingselskapene i musikk-Norge. Snart går bandet i studio for lage singler, ep og plate. Tylden har et samarbeid med Universal fra 1. desember, og blir distribuert gjennom det plateselskapet.

- Tror det blir bra, smiler Tonje Hovde.