I fjor besøkte 60 000 denne festivalen – nå feirer de 10-årsjubileum

GLEDER SEG: Daglig leder Kurt Olsen (til venstre) og koordinator Violeta Krosa i Mersmakfestivalen og Jannicke I. Abrahamsen og Robin Nordahl i bandet Hitstory gleder seg til Mersmakfestivalen, som arrangeres den siste helga i august.

GLEDER SEG: Daglig leder Kurt Olsen (til venstre) og koordinator Violeta Krosa i Mersmakfestivalen og Jannicke I. Abrahamsen og Robin Nordahl i bandet Hitstory gleder seg til Mersmakfestivalen, som arrangeres den siste helga i august. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Den siste helga i august arrangeres Mersmakfestivalen i Skien for tiende år på rad, noe som markeres med et gratis show på fredagen og en ordentlig partykonsert med Hitstory lørdag.

DEL

Daglig leder i Mersmakfestivalen, Kurt Olsen, slår fast at 10-årsjubileet skal markeres, og at de derfor vil gi noe tilbake til publikum.

Mersmakfestivalen arrangeres alltid den siste helga i august, og i år går den av stabelen fredag 25. og lørdag 26. august.

Fredag 25. august vises showet «Sommerlatter med Lena og de» i Hamburgskuret på Langbryggene, og showet er gratis.

Plass til 900

– Det vil bli noen justeringer i showet i forhold til nyhetsbildet, men det blir et fullt show. Vi har plass til rundt 250 stykker, for det vil være bord og benker, så her blir det «førstemann til mølla», sier Olsen.

Om kvelden lørdag 26. august blir det konsert med Hitstory i Hamburgskuret. Denne kvelden skal bordene og stolene ut, og det blir plass til rundt 900 personer inne i Hamburgskuret. Olsen sier at billettene blir lagt ut for salg nå, og han lover en svært rimelig billettpris.

Hitstory, med fire vokalister og fire musikere, leverer kjente hits fra 80-tallet. To av vokalistene, Jannicke I. Abrahamsen og Robin Nordahl, konstaterer at svært mange fra flere generasjoner har et forhold til 80-tallsmusikken.

– Vi tar publikum med på en reise gjennom 80-tallets største hits, og vi kjenner Hamburgskuret godt etter hvert, siden vi har spilt der to somre før, sier Nordahl.

– Vi har spilt for fulle hus der to år på rad, så det blir stas å komme tilbake dit. Og vi blir stadig vekk overrasket over hvor mye 80-tallet fenger folk. Det er et utrolig viktig tiår fordi det spenner så bredt i sjangere, fra synth-popen til rocken, tilføyer Abrahamsen.

Kurt Olsen forteller at de også har et samarbeid med musikk, dans og dramalinja på Skien videregående skole, og at flere elever derfra skal underholde fra Handelstorvets scene.

– Et luksusproblem

– For tredje år på rad har vi en kulinarisk togreise fra Skien til Notodden, i samarbeid med Historiske togreiser, Norsk jernbanemuseum og Norsk museumstog. Her blir det to turer fredag og to turer fredag, hvor den ene er lunsj og den andre middag. Det blir omvisning på Notodden om industrien på Rjukan og Notodden i forhold til Verdensarv-statusen, og det er kun plass til 62 personer på hver tur, sier Olsen.

I fjor hadde de hele 60 000 besøkende på Mersmakfestivalen i Skien, noe som var ny rekord.

– I forhold til utstillerne har vi et luksusproblem, siden flere enn vi har plass til ønsker å være med. Maks antall stands er 120 og vi kan dessverre ikke ha flere enn det. Åpninga skjer med en parade fra Handelstorvet og rundt hele festivalområdet, og vi håper at vi skal få med oss en kjent aktør til å åpne festivalen, sier Olsen, som fortsatt har litt tid på seg til å finne den rette for den oppgaven.

Årets Mersmakfestival har fått tilskudd fra Nærings- og fiskeridepartementet og den vil ha et ekstra fokus på sjømat.

Artikkeltags