Gå til sidens hovedinnhold

Ny satsing på puben

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Førstkommende mandag lanserer Lundetangen pub sin nye foredragsserie, og først ut er Telemarks statsråd Torbjørn Røe Isaksen.

– Scenen står jo her og kan brukes til mye rart, fastslår pubeier Steffen Steffensen.

Opp gjennom årene har pubscenen vært flittig brukt til konserter, foredrag og til og med teater. Men en politiker har aldri inntatt scenen.

Mandag skal Røe Isaksen holde et foredrag over et emne han velger selv. TAs sjefredaktør Ove Mellingen skal presentere Røe Isaksen før det etter foredraget åpnes for spørsmål fra salen.

– Temaet er fritt. Røe Isaksen er den eneste statsråden fra Telemark og siden valget er en uke unna var det naturlig å få en politiker hit, mener han.

Utvidet pub-begrep

Mellingen understreker at puben er valgt fordi den historisk sett har vært og er et naturlig møtested, et samlingshus der ulike temaer debatteres.

– Pub-begrepet innebærer at det er mer enn et sted der folk drikker øl. Pubeier Steffen Steffensen tar pub-begrepet dit det hører hjemme, sier han og får støtte av Steffensen:

– Her på Lundetangen har vi ikke et stereotypt publikum. Hit kommer folk med ulik alder, kjønn og bakgrunn – fra alle samfunnslag – for å treffes og snakke sammen.

Det er plass til mellom 120 til 150 mennesker i puben under slike arrangementer. For de som ikke har anledning til å komme på puben vil foredraget strømmes i sin helhet på ta.no.

– Nybrottsarbeid

– Det er et tilbud for alle våre abonnenter, forteller Mellingen som har fått med seg Skagerak energi som partner under foredragsserien, som skal foregå fire mandager i høst.

Dette er et interessant nybrottsarbeid, understreker konserndirektør for kommunikasjon Kristian Norheim i Skagerak energi.

Norheim ønsker å bidra til å bygge opp en arena som kan være med på å øke samfunnsbevisstheten til innbyggerne i området.

– Det er mange temaer som kan tas opp her. Jeg ser for meg at energi og klima kan være tema det kan settes søkelys på senere i høst, sier han uten å røpe neste navn på lista.

Ove Mellingen påpeker at det ikke kun vil være politikere som inviteres opp på scenen og nevner forfattere, miljøaktivister og andre som kan komme med aktuelle tema.

– Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å gi et tilbud til befolkningen og våre lesere, sier han og håper på stinn brakk mandag kveld.