Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan barna glede seg til

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Siden høsten 2009 har Lørdagsbarn vært synonymt med lettilgjengelig kulturtilbud for barn. 15 nye arrangementer står for tur denne sesongen, som åpner lørdag med en lokal, men reiseglad barnebokforfatter.

Kulturkonsulent Eli L. Haugland i Skien kommune har ikke problemer med å finne arrangører og samarbeidspartnere til Lørdagsbarn. Vinteren og våren 2018 byr på opplevelser innen musikk, kunst, teater, kulturarv og litteratur fordelt over 15 lørdager.

En ny aktør i år er Skiens kunstforening i Ibsenhuset, som sammen med Telemark kunstsenter bidrar til at det blir to arrangementer med kunstformidling denne våren.

– Utvalget varierer fra sesong til sesong, men det er ikke vanskelig å få folk med. Det har est ut, sier Eli L. Haugland.

– Intensjonen vår er at det skal være mulig for alle å bruke Lørdagsbarn. Vi har måtte sette opp billettprisen med 20 kroner, men det koster fortsatt ikke stort mer enn halvparten av en kinobillett, mens noen arrangementer har gratis adgang.

Underholdende om geografi

Førstkommende lørdag blir det gratis adgang til Skien bibliotek, der Victoria Berge Løvenskiold skal lese fra sin nyeste bok «Norge rundt - Reisebrev fra 13 byer». Berge Løvenskiold er bosatt i Skien, og både Porsgrunn og Skien er viet plass i boka hennes.

Ingrid Nåvik Grønlund fra Brevik er utøveren som skal synge og leke med de aller yngste i målgruppa til Lørdagsbarn. «På fanget», som vises 27. januar i biblioteket, passer for barn fra null til to år.

Ibsenhuset er inne med tre arrangementer, hvis vi tar med kunstforeningen i kulturhuset. Helle Kasin trekker fram utstillingen Løberg og Lysaker som en godbit for barn fra tre år og oppover. Kunstnerne Erlend Lysaker og Nils Løbergs bilder er godt egnet til å pirre barns fantasi og nysgjerrighet. Lysaker skal selv ta med barna inn i kunstens verden den 3. februar.

10. februar er det «Bydyra» signert rockerne i Tusmørke som inntar Peer Gynt-salen. Forestillingen har en alvorlig undertone, og bak musikken står Momrak-tvillingene Bendik og Kristoffer fra Skien.

Sarah Camille Ramin Osmundsen derimot, bruker slampoesi, fortelling og musikk til å filosofere over små og store ting i livet. Hun kommer til Ibsenhuset 7. april.

Fra teater til påske i parken

Forestillingene hos Teater Ibsen pleier også være populære. Flere av fjorårets barneforestillinger trakk fullt eller bortimot fullt hus på teatret. Telemark museums tilbud Påske i parken er i ferd med å bli en tradisjon, og 24. mars blir det en ny runde med mysterieløsning og maling av påskeegg. Rundt 500 besøkte dette arrangementet i fjor.

Markering av Ibsens burdag, Åpen dag på kulturskolen og grønt verksted hos Århus gård er andre eksempler på kommende arrangementer for «kidsa».