Artikkelen er laget av elever ved Hjalmar Johansen videregående skole.

Inne på rommet «Hedda» på Ibsenhuset møter publikum en livlig og engasjert forfatter. Hun starter foredraget med å spørre publikum hva de liker å lese og se på. Forfang forteller en spennende historie om hva som gjorde at hun ønsket å bli forfatter. Onkelen hennes fortalte en sann historie for femten år siden, som han hadde opplevd. Når Lise fortalte kjæresten om dette, ba han henne si opp jobben sin og skrive en bok, siden det å bli forfatter var hennes største drøm.

Les også: Målet er å skrive resten av livet

Les også: Selvutnevnt skrytepave

Les også: Droppet bøker – snakket om fremtiden

Les også: Appelsinia er i gang 

Tok opp haiker

– Onkelen min skulle kjøre bil til Trondheim en ettermiddag. Han kjørte gjennom Østerdalen, en kjedelig vei med mye skog. Han ble utrolig trøtt, og selv om han sveivet opp vinduet, drakk kaffe, eller satt på radioen, var han trøtt. Alt han så var frontlyktene som lyste opp asfalten, han hørte på regnet og vindusviskerne, samtidig som det ble mørkere og mørkere. forteller Forfang Grimnes.

Ifølge forfatteren fikk onkelen øye på en busslomme, hvor det sto ei jente som haiket, men siden han aldri plukker opp haikere, kjørte han rett forbi. I det han kjørte forbi så han at hun var våt og at hun frøs. Så han snudde, og jenta hoppet inni baksetet. Hun skulle hjem, tre kilometer unna.

Rundt svingen kom de til en kirke, og forbi kirken lå det en gård, der bodde hun. Likevel insisterte hun på å gå av ved kirken. Jenta forsvant inn i skogen uten å lukke bildøren etter seg. I det han snur seg for å lukke døren får han øye på et skjerf. Det var tydeligvis jenta sitt skjerf, men det nyttet ikke å rope etter henne.

Inspirert

– Han bestemte seg for å kjøre opp til gården for så å levere det. Det var en voksen dame som åpnet døren. Han introduserte seg selv og fortalte hvorfor han kom, fortsetter Forfang Grimnes. – Damen ble helt rar i ansiktet. Bak henne hang det et bilde av jenta han hadde kjørt hjem. Onkelen pekte og sa at det var den jenta han kjørte hjem, og som glemte skjerfet. Damen ble enda mer rar.

– Ja, det er bilde av min datter, og ja det er hennes skjerf. Men hun døde i en bilulykke tre kilometer nede i veien her, forteller damen.

Forfang ble så inspirert av historien og tenkte at slike historier ville hun skrive, slik at de kan underholde andre. Likevel tok hun aldri tak i drømmen helt til kjæresten fikk nok av å høre om det. Etter to og et halvt år ble hun ferdig med boken «Kaos Hjerte». Og senere kom oppfølgeren «Blodskraft».

Under foredraget viser hun frem kjente spill, bøker og filmer. Alle disse er inspirert av et gammelt eventyr eller en historie, forteller hun.

– Jeg blir inspirert av Huldra, Nøkken og Draugen. Det er det som vekker interesse.

Det kunne vi også se hos publikum.