Gå til sidens hovedinnhold

Kjente kunstnere har donert 167 bilder til auksjonen

Alt til inntekt for syriaflyktningene:

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Da Sverre Bjertnæs fikk forespørsel om å donere et bilde til Vibeke Lillefjæres auksjon, sendte han et med det samme.

Responsen har vært over all forventning, sier Vibeke Lillefjære og viser vei inn i lokalet i H. Ibsensgate i Skien sentrum.

Her har 145 anerkjente kunstnere donert 167 arbeider til inntekt for syriaflyktningene. Sånt kan det bli mye penger av.

– Får bli som det blir

Hun presiserer at auksjonen kom i stand fordi hun synes det har vært for lite fokus på Syrias flyktninger i Syrias naboland.

– Åtte eller ti tusen flyktninger. Det er stort sett det fokuset vi har hatt her i landet. Men innad i Syria og i nabolandene er tilstanden helt ulevelig. Det er dette jeg ønsker å fokusere på, og siden det er kunst jeg driver med, så er det på denne måten jeg kan bidra, sier Lillefjære, som for øvrig er «helt grønn» på auksjoner. Men med Geir Tangen som auksjonarius, ordner det seg nok, tenker hun.

– Nei, jeg har aldri gjort det her før, men det får bli som det blir. Det viktigste er at det kommer folk som ønsker å støtte.

Måtte si stopp

Hun forteller om bildene og kunstnere som er fra hele landet, mens hun forbereder auksjonen med å skrive nummerlapper, organiserer bilder, skaffe stoler og så videre.

– Det er mye jobb, og du skulle bare visst hvor mye tid jeg har brukt på posten. Folk har sendt bilder som bare det, og til slutt har jeg bare måttet si stopp. Jeg har dessverre ikke hatt kapasitet til å ta imot alt, sier hun, svært takknemlig for den enorme givergleden.

Blant kunstnerne som bidrar kan nevnes Gita S. Norheim, Pål S. Gunnæs, Grete Skoe, Monica Lavoll og Thore Sveberg.