Tilbake i hjembyen som Pippi Langstrømpe

DRØMMEN: Lina Kristin Berg har drømt å bli teaterskuespiller siden hun var 10 år gammel. Her er hun i rollen Pippi Langstrømpe på Ibsenhuset.

DRØMMEN: Lina Kristin Berg har drømt å bli teaterskuespiller siden hun var 10 år gammel. Her er hun i rollen Pippi Langstrømpe på Ibsenhuset. Foto:

SKIEN: Pippi Langstrømpe var å se på Ibsenhuset søndag, med Skiensjenta Lina Kristin Berg i hovedrollen.

DEL

Skiensjenta Lina Kristin Berg er tilbake i hjembyen som Pippi Langstrømpe.

– Det er en kjempegøy rolle å spille. Det er morsomt å kunne leke så mye på scenen, sier Berg.

Det var i fjor høst hun sikret seg rollen som Pippi for Egal teater, og søndag var første forestilling i Skien. Ibsenhuset solgte ut rett over 400 billetter.

Aktiv rolle

Allerede som tiåring bestemte Berg seg for å bli teaterskuespiller. Hun ble ferdig på Musikkteaterhøyskolen i Oslo i fjor sommer.

– Jeg har stått på denne scenen flere ganger, men det er lenge siden sist. Det er gøy å være tilbake, sier Berg.

Rollen som Pippi er aktiv, og scenen på Ibsenhuset er større enn hun vanligvis er vant til.

– Jeg må varme opp ganske heftig, Pippi løper mye rundt. Det blir nok litt jogging opp og ned trappene her før forestillingen, forteller Berg.

Engasjerte barna

Bak scenen er det mye som skal på plass før forestillingen begynner. Kostymet og sminke skal på, og Berg må sikre parykken godt, slik at den ikke faller av.

– Barna spør ofte om det er det ekte håret mitt og da sier jeg selvfølgelig ja. De tror ikke på meg, helt til jeg ber dem om å prøve å dra det av, ler Berg.

Mens hun tegner på fregnene nynner hun til den kanskje mest kjente Pippi-sangen: Her kommer Pippi Langstrømpe. Men lei, det blir hun ikke.

– Nei, jeg syntes sangene er ganske fine!

Showet var en suksess, og skuespillerne var flinke til å engasjere barna i publikum.

Artikkeltags