Frynikos briljerte med «Mater Nexus»

HEMMELIGHETER: Utover kvelden etter mange glass kommer flere og flere mørke hemmeligheter opp til overflaten.

HEMMELIGHETER: Utover kvelden etter mange glass kommer flere og flere mørke hemmeligheter opp til overflaten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Teatergruppen Frynikos viste ikke mange amatørtakter under deres premiere på dramastykket «Mater Nexus» i Ibsenhuset mandag kveld.

DEL

Teatergruppen som ble dannet i 2010 har hatt flere små oppsetninger, men dramastykket «Mater Nexus» av Lene Therese Teigen er deres største og mest krevende produksjon noen gang.

Foran en utsolgt sal leverte de en solid forestilling. 13 skuespillere var på scenen i forskjellige roller. Skuespillerne som alle er kvinner har på en eller annen måte forbindelse til hverandre.

Ni av dem blir man nærmere kjent med, da en av dem inviterer til selskap. Underveis i selskapet kommer hemmeligheter til overflaten. Sjalusi, bitterhet, døden, forelskelse er noen av tingene som diskuteres. Og det er også mye muntert. Innimellom krydres det hele med humoristiske replikker.

Intimt

Det er første gang dette stykket spilles av amatører.

– Stykket er så komplisert, vi hadde ikke klart det uten Sylvia, fortalte teatergruppen til TA under et intervju i mars.

Det er nemlig Sylvia Salvesen som har stått for regien.

– Det er tøft at de velger et sånt stykke, det er ikke vanlig, sa Salvesen til TA i mars,

Teaterstykket som hadde premiere i kveld var utsolgt for lengst. Og det er en intim forestilling, med publikum trukket helt opp på scenen i storsalen i Ibsenhuset. Forestillingen vises også tirsdag som dessverre er den siste. Kanskje Teatergruppen Frynikos bør vurdere en ekstraforestilling?

Artikkeltags