Førstnevnte kategori kunne man blant annet finne på Menstad bydelshus.

- Vi hadde et ønske om å ha en hyggelig fest for de minste barna, og være et snillere alternativ til halloweenfeiringa, forteller kulturformidler Halvor Nordal Strand.

Kreativt

De kunne blant annet by på en minikonsert med elever fra Skien kulturskole, ansiktsmaling og verksted der barna kunne dekorere sine egne muffins.

- Vi liker å ha kreative verksteder, og har det ofte ellers også. Her kan barna dekorere så skumle muffins som de tør å lage selv, smiler han.

Overveldende

Alternativ halloweenfeiring viste seg å være populært, og over femti barn med foreldre og besteforeldre hadde funnet veien til Menstad.

- Det er over all forventning. Vi har ikke hatt akkurat dette arrangementet tidligere, og hadde ikke ventet at det skulle komme så mange, sier Strand.

Barnevennlig

Blant de mange var familien Forsland, med toåringene Anne Sofie og Ida Marie. De var godt fornøyde med å få dekorere muffins.

- Vi fant arrangementet på Facebook, og tenkte det ville være fint å være med på en mer barnevennlig feiring, forteller mamma Carina.

De mange barna fikk også hilse på den snille heksa som bor utenfor bydelshuset.

Stummende mørke

For de større barna hadde Skrekkeparken også noe å by på tirsdag kveld. Dette var den store skremmedagen i Brekkeparken, og alle lys var skrudd av. Fakler, gresskarlykter og stemningslys var det eneste som viste hvor stiene i parken befant seg. Mange steder i parken bidro elever fra Skien videregående med å lage små tablåer og situasjoner med skremmende innhold.

Bildeserie

Halloween i Skrekkeparken og på Menstad bydelshus i Skien

Se flere bilder her:

Fortellinger om huldra som lokker, hvite damer og skumle vesener var blant det de kunne vise frem.

I kirkesamlingen på museet var det både en skummel prest og flere andre skikkelser som skremte dem som stakk innom med høye skrik. I stummende mørke og akkompagnert av orgelmusikk fikk det skrekken til å gå gjennom marg og bein på publikum.

Spøkelseshistorier

Også denne kvelden var spøkelseshistorier populære, og både i hovedhuset og i en av stuene fikk publikum høre om Den grå dame, og andre spøkelser fra Telemark.

Mange hadde også kledd seg ut i flotte kostymer, og hekser, gjenferd, vampyrer og skjeletter i alle størrelser var til stede.

Bildeserie

Lesernes Halloween-bilder

Sjekk ut noen av lesernes bilder:

Gode besøkstall

Besøkstallene bekrefter at arrangementet er populært. Hele 1650 personer var innom parken tirsdag, i tillegg til utøvere.

- Det har vært helt fantastisk. Vi er ordenlig stolte over produktet vi har skapt, sier Kristin Berge, som er informasjonsmedarbeider ved Telemark museum.