De vil ha deg ut i byen – og det behøver ikke koste så mye

ÅPEN DAG: De vil trekke flere til byen: Museumsformidler Tone Lundeberg, sokneprest Øystein Gunnersen, markedssjef i fritidsparken, Hilde Rosenvold, daglig leder Janne Lindgren i Skien–Dalen dampskipsselskap, Eli Sæterdal fra Skien orienteringsklubb, byutvklingssjef Mette Gundersen, Kathrine Nakken i Skien by og reiselivssjef Kjetil Østlie.

ÅPEN DAG: De vil trekke flere til byen: Museumsformidler Tone Lundeberg, sokneprest Øystein Gunnersen, markedssjef i fritidsparken, Hilde Rosenvold, daglig leder Janne Lindgren i Skien–Dalen dampskipsselskap, Eli Sæterdal fra Skien orienteringsklubb, byutvklingssjef Mette Gundersen, Kathrine Nakken i Skien by og reiselivssjef Kjetil Østlie. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Flere av aktørene som har bidratt til «Turist i Skien by» har opplevd stort trøkk fra publikum denne dagen. 5. mai gjentas fellessatsingen for fjerde året på rad.

DEL

«Turist i Skien by» er den største felles reiselivssatsingen som går av stabelen i telemarkshovedstaden før turistsesongen tar til for alvor.

Gjennom et bredt samarbeid blir en rekke attraksjoner og severdigheter i Skien og omegn gjort lett tilgjengelige for folk gjennom gratis inngang og omvisninger, eller via en inngangsbillett på femti kroner.

Skien fritidspark og kanalbåten «MS Victoria» er et par av attraksjonene som kan vise til god respons på «Turist i Skien by» tidligere. Daglig leder Janne Lindgren i Skien–Dalen dampskipsselskap lokker med totimersturer fra Skien til Skotfoss og tilbake igjen.

– Det ble en formidabel suksess i fjor, forteller hun.

Cruiset ble utsolgt, og ekstra tur satt opp. I år er det planlagt to minicruise på Kanalen.

Satte rekord

Markedssjef i Skien fritidspark, Hilde Rosenvold, har satt besøksrekord i forbindelse med turistdag-satsingen tidligere. Hun må gjøre en vri i år, siden klatreparken i skogen utenfor anlegget er stengt på grunn av at trærne i parken er døde. Nå satser hun i stedet på Badeland, og legger ut 1200 billetter, fordelt på 150 billetter i timen. Også her regner hun med pågang, og det er forhåndsbestilling som gjelder.

Velværeavdelingen står også klar, men skal være forbeholdt voksne, med grilling og dj på terrassen.

Tett program

Reiselivssjef i Grenland, Kjetil Østlie, ønsker med denne turistsatsingen å skape en «begeistringsdag» for innbyggere i Skien og regionen for øvrig, men han er rask med å oppfordre folk fra andre kanter av fylket til å bruke den aktuelle lørdagen til å ta en helg eller en lang dagstur til Skien. Et mål er å gi folk flere gode grunner til å forlate heimen og bli bedre kjent med byen, og helst spre ordet videre.

Dører og porter skal stå åpne denne dagen. Skien kirke byr på to omvisninger gratis, og blant nyhetene i år finner vi åpningen av By-laben i Telemarksgata 10.

Fra byutvikling til orientering

Byutviklingssjef Mette Gundersen i kommunen satser på en pangåpning av utstillingen som skal gi besøkende mulighet til å studere alle prosjektene som er under planlegging i Skien. Her kan folk se plansjer, bilder, modeller og filmer.

Orienteringsklubbene i Grenland er med for første gang. De står bak «Stolpejakten», med 145 poster fra Langesund til Åfoss.

Brekkeparken og Telemark museum har hatt suksess med sin parkdetektiv, som engasjerer barn med mysterier. Han dukker opp igjen 5. mai. Det blir videre aktiviteter på torget, samt teatervandring, åpent rådhus, ponniridning og høytlesing, med mer.

Artikkeltags