Det er aktivitet i Stand Up Grenland (SUG) om dagen, og humor– og improteatergruppa Norges lykkeligste begynner å finne formen.

Torsdag sender komikerne en ny podkast-episode fra Menstad bydelshus, og gjesten de har invitert inn denne gangen er den lokale musikeren Dan Riis.

Podkasten til Norges lykkeligste spilles inn live i høst med publikum og gjester annenhver uke på Menstad bydelshus. Det hele blir sendt på dab-kanalen Ordentlig radio, som har flere kjente, norske musikkpersonligheter på eiersiden.

I kveld byr det samme miljøet på stand up–arrangementet «Speechless» med Hallvard Dyrnes som konferansier på Lie bydelshus. Han står bak Speechless Norge, og tar med seg flere komikere fra Oslo-området. Dit skal også de lokale størrelsene Thomas Behrendsen Lien og Igor Dunderovic. Speechless-konseptet som skal fremføres på Lie blander humor og teknologi. Ifølge Igor Dunderovic skal komikerne improvisere fram et foredrag over et gitt tema, og foredraget må samtidig tilpasses utvalgte slides.

Dunderovic og Lien utgjør Norges lykkeligste sammen med Henrik Berg Larsen, Jahn Gorakh Bremdal og Finn Stokke. Thomas B. Lien fra Skien, til daglig kulturskolelærer i Porsgrunn, har et tidligere gull og et ferskt sølv fra NM i teatersport å vise til. Han bidrar også som podkast–programleder sammen med Finn Stokke torsdag.

Komikerne kjører videre enkelte stand up–kvelder på Folque denne høsten. To er unnagjort, og det blir et par til framover.

– Det har vært et kjempekomisk år for Grenlands første improteatergruppe, fastslår Igor.