Nå er Turid og Gitas gravstøtter over hele landet

NYTT DESIGN: Billedhuggerne Turid Uldal og Gita Norheim designet et gravminne som er litt annerledes enn de tradisjonelle gravstøttene.

NYTT DESIGN: Billedhuggerne Turid Uldal og Gita Norheim designet et gravminne som er litt annerledes enn de tradisjonelle gravstøttene.

SKIEN: Turid Uldal ønsket seg noe litt annerledes da hennes svigermor skulle gravlegges. Det endte med at hun designet en egen gravstøtte sammen med sin søster – nå leverer de til hele landet.

DEL

Billedhuggerne Turid Uldal og Gita Norheim fikk en idé og bestemte seg for å satse.

– Jeg fikk ideen for fire år siden da vi skulle ha et gravminne til min svigermor. Vi synes de tradisjonelle gravstøttene var litt triste og tungsindige og vi bestemte oss for å se om vi kunne lage noe selv. Jeg snakket med min søster og vi designet noe selv. Det skulle vise seg at gravferdsetaten i Skien kommune ble så begeistret for gravminnet at de spurte oss om ikke vi skulle lage flere. Vi bestemte oss for å prøve, og nå leverer vi over hele landet, forteller Uldal.

Gode tilbakemeldinger

Med diverse gründerkurs og støtte fra Innovasjon Norge fikk de stablet et firma på beina og kom i gang.

– Det var godt med litt hjelp i starten. Vi er jo kunstnere begge to, og kunne egentlig ikke så mye om hvordan man driver et firma, sier Uldal og smiler.

Og det har hun god grunn til.

Tilbakemeldingene har vært mange.

– Vi har fått utrolig mange tilbakemeldinger fra folk som liker designet og ønsker gravminnet vårt, og det har gått over all forventning.

Over hele landet

Hun presiserer at det er et svært tradisjonelt marked de har begitt seg ut i.

– Det går mye i det samme, men da er det også mange som setter pris på å finne noe litt annerledes, sier Uldal, og forteller at gravminnene finner man via deres nettbutikk.

– Githa bor i Porsgrunn og jeg i Bergen, men gravminnene våre står plassert over hele landet, sier hun og forteller at de er representert blant annet på Borgestad, i Porsgrunn og på Gjerpen.

- Det er bare å ta seg en tur å se, oppfordrer hun.

Artikkeltags