Smekkfullt i Brekkeparken

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Det ble fullt på benkeradene i Brekkeparken da Erik Byes kjente sanger sto på repertoaret.

DEL

Da Skiensfjordens trekkspillklubb og Telefylkets musikkorps sammen inviterte til en hyggelig musikalsk kveld i Brekkeparken, stilte skiensfolket opp i hopetall.

Godt hjulpet av det strålende været denne helgen, ble det raskt fullt langs bordene og benkeradene, og arrangementet ble etter hvert helt utsolgt.

Erik Bye

Mens det i fjor var Evert Taube som ble hyllet i parken, var det Erik Bye som ble tolket dette året.

På scenen satt representanter for både trekkspillforeningen og Telefylkets musikkorps, mens dirigent i musikkforeningen Suoni, Øyvind Strand, loset publikummet gjennom konserten.

Med seg hadde de også fått et knippe solister. Lokale Jan Ø. Wiig og Nina Gromstad, i tillegg til Sven Nordin og Johannes Joner, sørget alle for både vakker musikk, humor og god underholdning for de vel 800 frammøtte.

Og på programmet sto selvfølgelig kjente og kjære klassikere som «Hildringstimen», «Vårherres klinkekule» og «Vår beste dag, i tillegg til mer ukjente sanger.

– Vakre tekster

Det er nok «typisk norsk» å ha et forhold til nettopp denne musikken.

Det har også Ann Kristin Abrahamsen og Anne Kydland, som koste seg med musikk og godt drikke i Brekkeparken denne kvelden.

– Denne musikken husker jeg godt fra tv da jeg var barn.

– Ja, den gangen hadde vi jo bare en kanal, så vi hadde kanskje ikke noe valg, men jeg liker tekstene veldig godt. Det er noe med dem som fester seg.

Og som å bekrefte påstanden kommer Nina Gromstad ut på scenen og stemmer i med «Blå salme», mens publikum sitter andektig lyttende ytterst på stolsetet.

– Det er jo så vakkert at man får litt gåsehud.

– Jeg vet ikke helt hva det e med disse tekstene. Kanskje det har noe med enkeltheten å gjøre. Det at de er så nedtonede at det nesten virker som om hvem som helst kunne ha skrevet dem. Men det kan vi jo ikke, og det er kanskje det som er så fint.

Artikkeltags